Убийството на Мирослава било планирано

Юлиан Христов 12 януари 2012 в 17:04 3148 0

Мирослава от Перник

Убийството на Мирослава от Перник е било планирано и извършено от нейни познати. Това каза днес шефът на полицията в Перник комисар Валентин Димитров. 

Момичето е било убито в първите часове след неговото отвличане през ноември, след като е качена в лек автомобил, спрял пред залата, където тя е тренирала. Момичето първоначално е държано в помещение, но малко по-късно е било убито. Мотивът за убийството още се уточнява, но е ясно, че престъплението е извършено от двама души, които са били познати на сестрата на Мирослава. Похитителите са искали да вземат и 500 хил. лв., за които знаели, че семейството на девойката притежава.

Според шефа на пернишката полиция никой от двамата похитители не съжалявали за това, което са направили. 36-годишният Стойчо Петров и неговият съучастник са били познати на сестрата на Мирослава. Той съдействал до последно на полицията, за това и полицаите не са проявили съмнения, че той би посегнал на живота си. Пистолетът, с който мъжът се самоубил, бил скрит в къщата и полицаите не са го открили. Тъй помолил да го пуснат до тоалетната, след което се прострелял в главата.

По информация на bTV преди няколко години Стойчо Петров е бил заподозрян за отвличане и палеж на автомобил. Той е бил близък до пернишкия  бизнесмен  Фьодор Фьодоров-Федката, който според информационно-правните регистри е имал общи фирми с Пламен Галев и Ангел Христов от Дупница.

Сутринта от ВКП и Окръжна прокуратура – Перник са разпоредени действия по разследване на девет адреса в областния град.

Надявам се да не е тя. Това коментира пред OFFNews Иво Иванов, треньорът по таекуондо на Мирослава. Той каза, че днес е разговарял със сестрата на момичето, която му е обяснила, че все още семейството не е викано за разпознаване на тялото. „Надявам се да не е тя. Продължавам да тая надежда, че е жива. Тя нямаше врагове“, каза треньорът.

Иванов каза, че познавал Стойчо Петров-Чочо. По думите му мъжът е бил охранител на пернишки бизнесмен, който пък бил близък на сестрата на момичето. Треньорът го познавал, но не бил с лоши впечатления от него. Иванов обясни, че не знае охранителят да е имал някакви отношения с момичето и никога не ги е виждал заедно.

Целият спортен клуб е минал на разпит в полицията, като спортистите са били подложени и на детектора на лъжата. На тест с полиграф е преминал и треньорът.

„Това е момиче, което не би трябвало да има врагове. Мирослава не е имала проблеми с никого“, коментира треньорът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови