Цветелин Кънчев: Търгувал ли е Бат' Сали с Цветанов в МВР?

OFFNews 21 февруари 2014 в 08:54 3914 1

Влизал ли е Александър Методиев, познат като Бат' Сали, в сградата на МВР по времето на Цветанов и разписал ли е финансов документ за 300 хил. лв., с който се задължава към представител на ГЕРБ?

Тези въпроси постави в студиото на Нова телевизия председателят на партия „Евророма“ Цветелин Кънчев. Той твърди, че по времето, в което е бил в ареста, бившият вътрешен министър Цветан Цветанов е опитал да яхне партията му чрез Бат' Сали, който по това време е бил заместник на Кънчев.

„От 2009 до 2013 година колко пъти е посещавал сградата на МВР, по подобие на г-н Пеевски?“, попита Кънчев, като уточни, че освен с бившия вътрешен министър, настоящият депутат от ДПС се е срещал и с бившия главен секретар Калин Георгиев. Дори често парадирал с близостта си с главния секретар на МВР: „Много пъти Салчо пред нас е звънял по телефона и е парадирал с близкия си контакт с Калин Георгиев“, обясни лидерът на „Евророма“.

Кънчев попита още: „Разписал ли е през 2011 година финансов документ, с който се задължава към представител на партия ГЕРБ?“ и уточни, че става въпрос за сума над 300 хил. лв., но не обясни за какво са били предназначени тези пари.

Той попита още дали подсъдимият за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици Чавдар Здравков, не е посещавал МВР в същия период и дали в момента той не е сътрудник на Бат' Сали в парламента.

На въпрос защо сега огласява тази информация, Кънчев обясни, че е имал „морални задръжки, които би трябвало да се спазват.“

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови