Спасен е мъжът, когото властите издирваха в наводненото село Веселие

ОFFNews 16 юли 2014 в 12:59 3306 0

Наводненият плаж в Приморско

Снимка Facebook

Преди няколко часа е открит пазачът край бургаското село Веселие, за който два екипа на Областна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” в Бургас проведе акция по издирването му.

Kомисар Васил Василев, директор на службата каза, че човекът е добре.

Спасени са и пътувалите по пътя Бургас-Приморско, който беше залят от придошлите води на река Ропотамо. Там заради високото ниво на водата са използвани водолазни екипи.

Приливната вълна от Дяволска река е отнесла заведение и автомобил в морето на Южен централен плаж в Приморско, съобщава "Фокус". При инцидента няма пострадали. Приливната вълна е отнесла в морето автомобил, в който обаче не е имало хора в този момент. Реката е отнесла част от плажа в Приморско.

Пожарникари и спасители от ГДПБЗН са реагирали на над 120 сигнала за наводнени приземни етажи в община Приморско след обилните валежи, съобщиха от пресцентъра на МВР. На територията на община Созопол множество сигнали са подадени за района на ваканционно селище „Дюни” и къмпинг „Каваците”. В района на община Царево сигнали има предимно за с. Лозенец и къмпинг „Оазис”.

Към момента пътната отсечка от с. Атия, община Созопол в южна посока е затворена, поради наводнения на главния път. Дъждовната вода е преляла в участъка на бензиностанция преди Созопол. От стичащата се вода са откъснати районът на с. Равадиново - местността „Пейчов мост” и детелината на входа на селото. Прекъснати са второстепенните пътища за к-г „Каваци” и ваканционно селище „Дюни”, както и пътят, преминаващ покрай резерват „Аркутино” и свързващ Бургас и Приморско.

Алтернативният обходен маршрут е Приморско – с. Ясна поляна, с. Ново Паничарево – Бургас.

Наличният състав на районните служби „Пожарна безопасност и защита на населението” е изпратен в засегнатите общини. Екипите работят за извеждане на хора, чиито автомобили са закъсали в затворения участък от главния път Созопол – Приморско, за отводняване на участъците, извършват се дейности по изрязване на дървета, клони и почистване на камъни от пътните платна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!