Созопол, Царево и Приморско откъснати заради наводненията

ОFFNews 16 юли 2014 в 11:46 14160 4

Наводнение Царево

Снимка globusnews.net

Отделни участъци от пътя Бургас-Царево са затворени заради наводнението в района, предизвикано от силните валежи снощи, които продължават и днес. 

Към момента пътната отсечка от с. Атия, общ. Созопол в южна посока е затворена, поради наводнения на главния път, съобщиха от ОДМВР-Бургас. Дъждовната вода е преляла в участъка на бензиностанция „Петрол” преди Созопол. Районът на с. Равадиново, местността „Пейчов мост” и детелината с вход с. Равадиново също са откъснати от стичащата се вода.

Прекъснати са второстепенните пътища къмпинг „Каваци” и ваканционно селище „Дюни”, както и пътят, преминаващ покрай резерват „Аркутино” и свързващ Бургас и Приморско. Работи се по отводняване на участъците, извършват се дейности по изрязване на дървета, клони и почистване на камъни от пътното платно. Заради валежите единствен алтернативен обходен маршрут е Приморско – село Ясна поляна - село Ново Паничарево – Бургас.

Реките Ропотамо и Дяволска преляха по време на гръмотевичната буря снощи. Кметът на Приморско Димитър Германов обяви бедствено положение в Приморско. Залят е пътят Приморско-Аркутино. Отсечката Приморско-Ясна Поляна е трудно проходима заради изтръгнати от корен дървета. Разклонът Созопол-Равадиново е трудно проходим заради заседнали автомобили.

От 5.30 часа сутринта има три сигнала за блокирани хора. Двама са изведени. Екипите още не са стигнали до един от хората в с. Веселие.

Мъж е блокиран в село Веселие край Приморско, наводнено заради бурята и преливането на реките Ропотамо и Дяволска, съобщи началникът на областната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" комисар Васил Василев.

Тежко е положението в с. Ясна поляна, където има наводнени приземни етажи. Наводнен е пътният възел до Созопол, посока Равадиново.

Няма пострадали и евакуирани хора към момента.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!