Шестима бедстват на наводнения път Приморско-Созопол

ОFFNews 16 юли 2014 в 12:13 9930 1

В момента тече спасителна операция за спасяване на 6 души, които бяха заклещени на пътя Приморско-Созопол в района на завой край река Ропотамо.

Организацията е направена, така че тежка техника и екипи на "Пожарна безопасност и защита на населението" извозват хората с лодки. Сигналите, които бяха получени за хора в бедствено положение тази сутрин са обработени. Други сигнали за бедстващи не са постъпвали към този момент.

В момента усилията са насочени към отстраняване към аварии по електропреносната мрежа, отстраняване на паднали дървета, отводняване на мазета и подземни етажи. Създадена е необходимата организация. 

Продължава бедственото положение в община Приморско. Кризисният щаб заседава в сградата на общината. Работим по възникналите проблеми на територията на град Приморско, село Ясна поляна, село Веселие. Там са основно проблемите, които възникнаха след природното бедствие. Пътят Приморско-Ясна поляна е проходим, пътят Приморско – Созопол продължава да е затворен. Там има над метър и половина вода.

Път II-99, който свързва Бургас със Созопол, е залят в отсечката Атия-Черноморец в едната посока, както и в другата посока Созопол-Черноморец.

От областната администрация в Бургас призовават гражданите да се въздържат от пътуване в следващите няколко часа, тъй като се очаква дъждовете да спрат към 14.00 часа. Също така е наводнен път III-992, който свързва село Веселие и Ясна поляна. Пътят е непроходим. Язовир „Ясна поляна” е с нормални нива. Наводнен е пътен възел Созопол - Северният вход на града, където все още има образувани колони. В община Приморско са наводнени участъците на района при р. Ропотамо между Къмпинг „Аркутино” и мостът на реката. Наводнен е пътят по направление Царево в района на Дяволското блато, както и участък от пътя Приморско – Китен. Наводнени са участъци пред Къмпинг „Градина”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови