Реките Ропотамо и Дяволска преляха, бедствено положение в Приморско

Последна промяна на 16 юли 2014 в 08:23 19541 3

Така изглежда Приморско след снощната буря

Реките Ропотамо и Дяволска преляха по време на гръмотевичната буря тази нощ. Кметът на Приморско Димитър Германов обяви бедствено положение в Приморско.

Пътища са затворени. Залят е пътят Приморско-Аркутино. Отсечката Приморско-Ясна Поляна е трудно проходима заради изтръгнати от корен дървета. Разклонът Созопол-Равадиново е трудно проходим заради заседнали автомобили.

"Временно е ограничено движението на моторни превозни средства по път II-99 Созопол-Приморско поради наводняване и паднали дървета. Водачите да използват обходен маршрут за Приморско през Царево", съобщи Агенция "Пътна инфраструктура".

Улиците на Приморско са залети.

Прелялата Дяволска река е отнесла част от плажа в Приморско. Образували са се два отдели бряга, водата е мътна. Във водата се вижда паднало дърво и чадъри. Едно от заведенията на плажа е отнесено в морето от поройния дъжд през нощта. Във водата е завлечен и един автомобил, на търговци на рапани.

300 туристи в един от хотелите са останали без ток и вода. Наводнени са приземни етажи на няколко хотела и къщи в курорта.

Дворове и пътища в селата Ясна Поляна и Веселие са под вода.

От 5.30 часа сутринта има три сигнала за блокирани хора. Двама са изведени. Екипите още не са стигнали до един от хората в с. Веселие. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.07 2014 в 10:52

HAARP

16.07 2014 в 09:04

Е как да ползват пътя за Приморско през Царево бе?Трябва да въртят от Бургас през Средец .Ха-хах...бая возене щее.Интересно,Ропотамо никога не е преливала!Квото е.

16.07 2014 в 09:03

Е как да ползват пътя за Приморско през Царево бе?Трябва да въртят от Бургас през Средец .Ха-хах...бая возене щее.Интесно,Ропотамо никога не е преливала!Квото е.