След смъртта на мъж на плажа МЗ праща два спешни екипа в Бургаско

OFFNews 11 август 2016 в 15:50 2565 0

От 12 август до края на летния сезон Министерството на здравеопазването командирова още два спешни екипа в област Бургас. 

Един от екипите ще бъде изпратен от Сливен, а другият - от Ямбол. 

До момента ЦСМП-Бургас имаше на разположение три стационарни дежурни екипа, които обслужват Созопол, Царево и Приморско.

Решението за увеличаване на екипите идва ден след като мъж почина на плаж "Нестинарка", защото в рамките на 40 минути не е имало линейка, която да се отзове на потърсената помощ. 

67-годишният мъж от Русе влязъл във водата, където си глътнал езика. Плажуващи успели да го извадят от водата и му оказали първа помощ. Те няколко пъти звънели за линейка, но спешният екип се отзовал след 40 минути. През това време мъжът отново си глътнал езика, а очевидците го извадили, но той вече не дишал и не успели да го спасят. Пристигналите на мястото медици само установили смъртта на мъжа.

По-късно от Министерството на здравеопазването обясниха, че и трите линейки, които обслужват Созопол, Царево и Приморско, са били заети, като един от спешните екипи е изчаквал следствена група след инцидент с удавил се мъж в Лозенец. Именно това е линейката, която се е отзовал на повикването.

Оттам допълниха, че по случая е започнала проверка, но в резултат бяха съобщени само часовете на получаване на сигнала и пристигането на линейка на мястото. 

Тялото на мъжа остана да лежи на плажа в продължение на около 5 часа. От здравното министерство така и не обясниха защо се е наложило това. 

Решението за изпращането на две допълнителни линейки в област Бургас идва и в самия край на летния сезон и ще остане в сила едва няколко седмици. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!