МЗ за починалия на плажа мъж: Всички линейки са били заети

OFFNews 10 август 2016 в 18:06 5280 2

Спешен екип се е отзовал на повикването за туриста на плаж "Нестинарка" 40 минути след подаването на сигнала, защото всички линейки са били заети. 

Това съобщиха за OFFNews от Министерството на здравеопазването. 

67-годишният мъж от Русе влязъл във водата, където си глътнал езика. Плажуващи успели да го извадят от водата и му оказали първа помощ. Те два пъти звънели за линейка, но спешният екип се отзовал след 40 минути, като медиците само установили смъртта на мъжа, разказаха очевидци на инцидента. 

Повикването от къмпинг „Нестинарка” е получено в 11.13 ч., като е предадено, че се касае за „мъж, който е колабирал и е със затруднено дишане“, уточниха от МЗ.

ЦСМП – Бургас има на разположение три стационарни дежурни екипа – по един в Созопол, Царево и Приморско.
По време на сигнала от къмпинг „Нестинарка“ екипът от Царево се намира в Лозенец за друг инцидент с удавник и нормативно разписано е чакал следствена група. Също по време на сигнала от къмпинг „Нестинарка“ в РКЦ на ЦСМП – Бургас постъпва повикване за инцидент отново в Лозенец, предаден от реаниматори, касаещ травма на млад мъж с фрактура на шийни прешлени, който е поет и реализиран от втория екип - на Созопол. Изнесеният екип в Приморско по същото време извършва транспорт на дете с бронхоспазъм и затруднено дишане до МБАЛ Бургас по сигнал, подаден в 10.47 ч., допълниха оттам. 

Спешен екип се освободил в 11.43 часа и пристигнал на плажа за 7 минути - в 11.50 часа. Това е екипът в Царево, който е изчаквал следствена група след инцидента в Лозенец. Медиците намират пострадалия в състояние на екзитус, уточниха от ведомството.

Тялото на починали мъж остана на плажа до 16.45 часа. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12779

2

Немец

11.08 2016 в 10:26

Има болести от които се умира независимо от намесата или ненамесата на спешните(в повечето случаи абсолютно некомпетентни)медици....и може би е по-добре да се оставим в ръцете на Господ,отколкото в ръцете на кръвожадни некадърници...

14469

1

случайно прочетох

10.08 2016 в 18:23

Не ходете по нашето черноморие на почивка, опасно за живота е!
 
X

Подкастът на OFFNews