Турист умря на плажа, чакайки 40 минути Спешна помощ

Тялото лежа на пясъка с часове

Александра Маркарян 10 август 2016 в 16:15 12720 3

Мъж почина на плажа "Нестинарка" днес предиобед. Очевидци на трагедията са звънели два пъти до Спешна помощ - Царево, докато мъжът още е бил жив. Линейка не дошла повече от 40 минути. Мъжът издъхнал на пясъка пред очите на близки и туристи.

Трагедията е станала към 11 ч. Към 16 ч. мъртвото тяло все още лежи на плажа, разказа ужасèн очевидец пред OFFNews. За случилото се потвърди и друг наш източник, който се намира на мястото.

Мъжът е от Русе, на 67 г., бил е на почивка с близки. Влязъл е във водата, глътнал е езика си и плажуващи са успели да го извадят от водата. Оказали са му първа помощ, извадили са езика му и са направили изкуствено дишане. Два пъти са звънели за линейка, но такава не идвала и не идвала. Един от спасителите им казал, че тя е пратена на плажа "Оазис", където имало удавник.

Според единия от източниците ни мъжът е получил инфаркт и малко по-късно е издъхнал. Според другия става въпрос за инсулт. Официална информация няма.

OFFNews потърси компетентните по случая власти за официално потвърждение и изясняване на причините за забавянето на линейката. Сблъскахме се с непрофесионално, цинично, арогантно отношение и с категоричен отказ от предоставяне на информация.

Телефонът на Спешна помощ - Царево даваше постоянно заето въпреки многократните ни позвънявания. На телефона на Спешна помощ - Бургас отговори жена - вероятно от медицинския екип, която отказа да се представи. Тя каза три пъти, че информация се дава "само по служебен път" и затвори телефона след въпроса ни какъв е този "служебен път". При второто ни позвъняване - в 14:21 ч. - вдигна мъж, представи се за шеф на екипа и отказа да каже името си с думите: "Какво като сте се представила? Вие можете да се представите и за племенница на Али Баба". Мъжът отказа да даде информация за случая на OFFNews и обясни, че му било забранено. След това размисли и каза, че за да получи такава, журналистът от медията може да си избере един от два възможни варианта - да отскочи от София до Бургас или да се "легализира" в полицейско управление, защото той не знаел кои сме. Следващият аргумент за отказ беше, че ще изопачим думите му, а всичко се пише "на мой гръб". Въпреки че не искахме името на починалия, а само потвърждение за случая, лекарят каза, че ако даде информация, близките щели да го съдят.

Докато водехме този разговор, тялото на мъжа оставаше на плажа. Към 16.30 ч. то още е там, туристите са се отдръпнали и на мястото има само полицай и жена - вероятно съпругата на починалия, разказа един от източниците ни на информация.

Тялото на мъжа беше вдигнато в 16.45 часа, съобщи по-късно той. 

Потърсихме коментара и на Министерството на здравеопазването. Оттам обясниха, че по случая вече е започнала проверка и се очаква да обявят официална информация. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29216

1

Лопе де Вега

10.08 2016 в 16:31

Маман пльор, господа! Е, навремето възрастна жена лежа няколко часа мъртва на тротоара на "Пиротска" и никой не я прибра. Имаме опит в тези неща.

Поздрав!