Шофьорът, причинил верижната катастрофа в София, получил епилептичен припадък

OFFNews 14 декември 2022 в 11:35 5295 0

катастрофата

Снимка OFFNews/Ружа Райчева

Верижната катастрофа

Шофьорът, който причини верижната катастрофата с 9 автомобила в центъра на София във вторник, е получил епилептичен припадък. Вследствие на пристъпа, мускулите му се стягат и той натиска педала за газта. Така, след като удря колата пред него, следват удари в още 7 коли.

Това заяви бившият директор на "Пътна полиция" Тенчо Тенев пред Нова ТВ. Катастрофата стана на кръстовището на бул. "Черни връх" и бул. "Евлоги и Христо Георгиеви".

В една от колите са пътували жена с двете й деца. Едно от тях е с контузия, а другото - 7-годишно момченце, е със счупен крак. Тенев допълни, че най-вероятно децата са били без предпазни колани или в детски столчета.

Поне четирима ранени при зрелищна верижна катастрофа на столичен булевард (снимки) (допълнена)

Пострадал е и шофьорът, причинил произшествието. 

Според жители в района често се случват подобни инциденти, като според тях причината е в светофарната мрежа. Тенев обясни, че катастрофите там не са чести, но "не би било лошо да се направи експеримент от Столична община, в който да се включат тези "умни" светофари за седмица и да се види какво ще е състоянието на движението".

Бившият шеф на "Пътна полиция" съветва шофьорите да карат със съобразена с движението скорост и да спазват дистанция, защото пътищата са почистени и обработени, но остават мокри, което е предпоставка за произшествия. Освен това припомни, че водачите трябва да поставят обезопасителните си колани, а децата да бъдат в столчета. Трябва да се следи и състоянието на гумите. 

"Виждайки, че времето е лошо и тръгвайки на път, трябва да си приберат телефоните в джобовете, защото повечето произшествия са заради това - държат си телефоните с ръцете, не виждат автомобила отпред и следва удар", допълни той. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!