Поне четирима ранени при зрелищна верижна катастрофа на столичен булевард (снимки) (допълнена)

На полицаите им се налага да отклоняват движението през малките улички в час пик

Ружа Райчева 13 декември 2022 в 17:00 10788 0

Снимка OFFNews/Ружа Райчева

Зрелищна верижна катастрофа на кръстовището на станалия емблематичен бул. "Черни връх" и бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" блокира движението и създаде огромно задръстване. На място има множество полицейски и пожарни екипи, както и линейки.

Няколко коли са се сблъскали този следобед в София точно преди светофара на двата булеварда. По предварителни данни са пострадали четирима души, сред тях и майка с дете.

По-късно Диана Русинова от Европейския център по транспортни политики обясни пред Нова тв, че са пострадали две деца, едно от които е в тежко състояние. По думите ѝ инцидентът е възникнал поради медицински проблем при един от шофьорите. И допълва, че настилката е била суха, а булевардът, на който е станал инцидентът - почистен.

Красимир Димитров от Столичната община потвърди, че на един от шофьорите му е прилошало и е ударил останалите коли.

"Той е ударил 9 коли. Прилошало му е. Преди това се е оплакал от високо кръвно или някакъв друг здравословен проблем. В момента, в който се е качил на автомобила, е натиснал газта и ударил първо един автомобил, а след това и останалите", посочи Димитров.

Катастрофата предизвика тежко задръстване по бул. "Евлоги Георгиев". В час пик на полицаите им се налага да отклоняват движението през малките улички в квартал Средец. 

По-късно полицаите ограничиха движението в една лента.

Една от катастрофиралите коли е излязла от пътното платно на булеварда и е отнесла множество колчета. 

Причините за пътния инцидент се изясняват.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика