СДВР: Не е имало превишаване на полицейски права

Юлиан Христов 21 януари 2012 в 22:32 3548 0

Само това е останало от една от вратите в къщата след нахлуването на маскираните полицаи.
Само това е останало от една от вратите в къщата след нахлуването на маскираните полицаи.

Не е имало превишаване на полицейски права при операцията на в Мировяне. Това заяви старши комисар Валери Йорданов, потърсен от репортер на OFFNews за коментар след случилото се днес със семейството на Ралица Начкова.

27-годишната Ралица е създала Facebook групата "Аз НЯМА да гласувам за Бойко Борисов и ГЕРБ!". Къщата й беше обискирана от полиция. Тя и родителите й - Малина и Петър, твърдят, че при задържането на родителите Петър е бил ритан от полицаи (виж медицинското свидетелство на снимката долу), а приятелят на сестрата на Ралица Андрей е бил заплашен с пистолет и изкаран полугол от къщата.

Според Йорданов не е имало превишаване на полицейските права.

Той каза още, че операцията е проведена по сигнал за съхранение на акцизни стоки без бандерол. Сигналът бил получен преди няколко дни, като по него било образувано досъдебно производство. От Районния съд днес било получено разрешение за претърсване и изземване, като в резултат операцията е проведена.

При проверката сигналът не е потвърден и в къщата на 57-годишния мъж не е открито нищо, което да уличава него и съпругата му в престъпление. Двамата са разпитани във 2 Полицейско управление, след което са освободени.

Адвокатът на потърпевшите Марин Марковски не потвърди дали може да се говори за полицейско насилие. Той обясни само, че неговият клиент Петър Начков (баща на Ралица Начкова) е извадил медицинско свидетелство, с което е удостоверено, че той има наранявания. Марковски обясни, че за момента клиентът му няма намерение да съди полицията за грубо отношение срещу него и съпругата му.

Тук можете да чуете първа част от записа, а тук втората.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови