СДВР: Колата с охраняваното лице Десислава Радева е спряна законно

OFFNews 10 февруари 2018 в 11:02 8630 1

От извършената проверка на Столична дирекция на вътрешните работи по случая от 7 февруари се установи, че действията на полицейските служители при проверката на автомобил на НСО са в съответствие с разпоредбите на ЗМВР и съответните други нормативни документи. 

Това съобщиха от СДВР по повод инцидента със съпругата на президента Десислава Радева. Автомобилът е бил със затъмнени стъкла, без обозначителни белези за специален режим на движение, управляван от служител на НСО и с него се е придвижвало охранявано лице. След
установяване на горните обстоятелства полицейската проверка е преустановена незабавно и автомобилът на НСО е продължил по маршрута си", уточняват още от столичната полиция. 

След случая Десислава Радева публикува в профила си във Фейсбук тълкуване на думата "комплот". В статията от тълковния речник са посочени и синоними: заговор, съзаклятие, конспирация, покушение, атентат, интрига, скрит план.

Първоначално по случая беше разпространена подвеждаща информация за това, че Радева сама е шофирала автомобила , а колата й е била преследвана от патрулки. По-късно информацията беше опровергана и от НСО, и от президентството.

От НСО обясниха, че в конкретния случай се касае за обикновена полицейска проверка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови