Радев освободи шефа на НСО

Последна промяна на 09 февруари 2018 в 13:04 8448 2

Президентът Румен Радев назначи полковник Росен Тодоров да изпълнява правомощията на началник на Националната служба за охрана, съобщиха от Дондуков 2. 

Със свой указ президентът Румен Радев освободи генерал-лейтенант Ангел Антонов от длъжността началник на Националната служба за охрана /НСО/.

С друг указ държавният глава назначи заместник-началника на Националната служба за охрана полковник Росен Тодоров да изпълнява правомощията на началник на НСО.

Тодоров пое поста на зам.-началник в службата след поредица от смени, които станаха в началото на мандата на началника Ангел Антонов предприе. Тогава от постовете им бяха освободени заместниците Юлиан Харалампиев, който е бил лична охрана на Ахмед Доган, и Красимир Станчев. Именно постът на Станчев беше поет от Росен Тодоров.

На 31 януари стана ясно, че Ангел Антонов е депозирал оставката си пред президента. Като повод той посочил изпращането му на пост зад граница. Антонов отрича това да е свързано с проверката, която прокуратурата започна в службата. 

Указът е публикуван в Държавен вестник в петък - ден след инцидента с първата дама Десислава Радева. Документът е подписан на 7 февруари.

По закон президентът има право да издаде указ за назначаване на нов началник в рамките на един месец след съгласуване с Министерския съвет.