МВР погрешка проверило кола на НСО с жената на президента (обновена)

OFFNews 08 февруари 2018 в 16:24 14355 9

МВР погрешка проверило кола на НСО с жената на президента

Жандармерия погрешка е спряла и проверила автомобил на НСО, в който се е возила съпругата на президента Десислава Радева.

Случаят беше потвърден пред OFFNews от пресцентъра на МВР. По информация на министерството автомобилът е бил спрян по пътя на т.нар. правителствено трасе край резиденция "Бояна". От МВР отрекоха информацията, че НСО отказало да спре на подаден от униформените сигнал и че колата на службата била шофирана от президентшата.

За момента от НСО официално не дават информация по случая, който е прецедент. 

От президентството съобщиха, че тиражираната информация за това, че патрулки са гонили колата на президентшата и че тя сама е шофирала колата, категорично не отговарят на истината. 

Пред в. "24 часа" началникът на НСО в оставка Ангел Антонов съобщи, че става въпрос за "нарушена координация между службите". 

"Не са разпознати колите", обяснил той пред изданието и допълнил, че е невъзможно охраняваното лице само да управлява автомобил на НСО

В момента се извършва проверка. "Докладват ми се нещата и ще се извършат и допълнителни проверки, докато имам тази възможност", допълни той.

По-късно от МВР обявиха, че колата на НСО, в която се е возила президентшата, е била спряна в района на НДК снощи. 

"Директорът на СДВР старши комисар Ивайло Иванов е разпоредил проверка, която да изясни всички обстоятелства по случая", допълват от МВР.

Пред bTV вицепремиерът Красимир Каракачанов обяви, че в този полицаите не са забелязали лампите на автомобила на НСО, които може и да не са били включени.

"Тъй като това е голяма кола със затъмнени стъкла и това става вечерно време, са тръгнали след тях. При всеки случай, когато мине кола с тъмни стъкла и не е със специален режим на движение, тя се проверява", поясни Каракачанов.

След това веднага се е изяснило, че това е кола на НСО. По думите му днес е трябвало да има среща между МВР и НСО, за да се изясни казусът и да няма подобни недоразумения.

Десислава Радева се ползва от услугите на НСО още от първия ден, в който президентът встъпи в длъжност. От службата съобщиха, че това се налагало заради конкретна заплаха за сигурността ѝ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7489

8

Angel Ivanov

09.02 2018 в 10:01

Необходимо е да се каже истината за случая,но не и в нашата държава,където институциите са всячески манипулирани!!

15414

7

Hihi1981

09.02 2018 в 09:47

Сигурно е имало причина да я спират!!!Тия си мислят ,че светът е техен ,не спазват правилата!Голям проблем,че я спряло сигурно и е загоряла манджата!

13350

5

torbalancho

09.02 2018 в 08:04

От една година ги избраха, и вече станаха дебелосерковци :)

29216

3

Лопе де Вега

08.02 2018 в 17:47

Тоя ангел лъже като дръта циганка. Не можло било "охраняваното лице да управлява...". А бре, аланкоолу, ами бойко не е ли охранявано лице? Колко пъти го показват по телевизоро как сам кара колата, а гавазите се возат като торби?

Поздрав!

15256

1

mendi

08.02 2018 в 16:58

И какво?
То най големите аидуци точно в коли на НСО се возят.