Съдебните лекари отказали да покажат на родителите тялото на Валентина Иванова

OFFNews 20 май 2014 в 15:15 7443 0

Тялото на медицинската сестра от Бургас Валентина Иванова не е било показвано на родителите за разпознаване. От дългия престой в морето и ударите в бетонните тетраподи то е силно обезобразено, пише burgasutre.bg.

25-годишната жена е в неизвестност от 15 април. За последно е пътувала с такси и слязла в Морската градина. На 18 май бе намерено тялото на жена, изхвърлена от морето, за която се предполага, че е Иванова. Приятелят й Валентин Георгиев, както и родителите на жената са разпознали дрехите й на снимките на откритото тяло.

Самоличността на откритото на вълнолома в Бургас тяло обаче ще бъде окончателно установена, след като бъде готова ДНК пробата. Тя ще бъде извършена в ДНК лабораторията на МВР в Бургас, резултати се чакат до 2 дни.

По тялото няма следи от насилие, а смъртта е настъпила вследствие удавяне, каза съдебният лекар д-р Косьо Янков пред "24 часа". Той каза още, че тялото не може да бъде разпознато по обичайния начин заради напредналия стадий на разложение.

Трупът на вълнолома в Бургас изпува 35 дни след изчезването на Валентина. Последното, което се знаеше за нея, бе, че като слязла от таксито на входа на Морската градина, е тръгнала в посока към Казиното, пише burgasutre.bg.

По данни на разследващи на една от десетките камери в района е запечатана фигура, която върви по моста. Няма обаче запис, който да показва, че фигурата се връща обратно. Телефонът на медицинската сестра беше открит на най-вътрешната откъм морето платформа на моста.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови