Разбиха престъпна група, организирала боеве с кучета. 23 души са задържани

OFFNews 08 декември 2022 в 11:18 2169 2

Куче

Снимка pixabay

Престъпна група, организирала боеве с кучета и незаконни залагания, е разбира при полицейска акция в Пазарджик, в която са участвали полицаи и от Пловдив и Панагюрище. 

За кучешките битки е бил избран труднодостъпен терен в местността "Влайков връх" край панагюрското село Елшица. Уговорките за всяка среща и залаганията са правени в затворени канали на интернет приложения.

В неделя полицаите блокирали периметъра около местността и задържали общо 20 мъже и 3 жени на възраст между 17 и 63 години. Те са от Пазарджик, Пловдив, София, Хисаря, Хасково, Чирпан, Бяла Слатина, Враца, Асеновград, Старосел. В близост до мястото са установени и 38 коли и джипове.

За битките бил построен специално проектиран ринг, който бил оборудван с метални заграждения и осветление. Вътре в ринга е открито тежко ранено от боевете куче, което е незабавно откарано във ветеринарна амбулатория, но е починало от травмите си.

Като основен организатор е арестуван 63-годишен мъж от Пазарджик, живеещ в село Елшица. В дома му са открити множество видеозаписи на други боеве.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-795

1

Дедо МразИ

08.12 2022 в 12:08

А кога ще разбият ПрестъПната група в парламента която организира бой с депутати ?