Quantcast

Посред трагедията: Грозни словесни престрелки между кмета на Варна и Орешарски

OFFNews Последна промяна на 20 юни 2014 в 07:32 8485 9

Пламен Орешарски и Цветлин Йовчев във Варна

Снимка Правителствена пресслужба

На грозни словесни престрелки между премиера Орешарски и кмета от ГЕРБ Иван Портних станаха свидетели бедстващи варненци и цяла България днес.

"Престрелката" започна, след като през нощта кметът Иван Портних заяви, че „държавата днес просто я нямаше“, а на мястото на трагедията през нощта е имало само екипи на местната власт. По думите му държавните институции не са реагирали.

Още при пристигането си, след като изрази съболезнования на близките на жертвите и обяви, че "това е огромна трагедия", Орешарски започна с нападките към кмета Портних. „Моите министри помагат, а кметът е леко неадекватен и политиканства. Не му прави чест”, заяви Орешарски.

Орешарски съобщи, че цяла нощ бил координирал с колегите си ситуацията във Варна. "Сега ще видим какво не е направено и с какво можем да подпомогнем хората", каза той.

Премиерът беше категоричен, че ще се отпуснат средства, но първо да се види какви са щетите.

"Прогнозата за времето не е добра, трябва да се вземат превантивни мерки", заяви още той.

Все още не е ясно какво е предизвикало тази огромна приливна вълна, но най-вероятно причината е, че там от години гората край местността Джанавара беше изсичана. Ще се направи пълно проучване какво точно се е случило. Районът е и свлачищен.

С Орешарски във Варна пристигнаха министърът на околната среда и водите Станисла Анастасов, на отбраната Ангел Найденов, на вътрешните работи Цветлин Йовчев, на транспорта Данаил Папазов.

Анастасов каза, че общините основно трябва да се грижат за това да се чистят деретата на реките и да се коригират, но и държавата ще подпомогне с каквото може. Министър Ангел Найденов каза, че още снощи сили и машини от армията са били изпратени към мястото на бедствието.

Министър Цветлин Йовчев след обобщение на щетите ще внесе спешно искане за финансиране и за обезвъзмездяване. И на хората включително ще бъде помогнато, каза премиерът Орешарски.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21.06 2014 в 14:20

Никой не е очаквал да се прегръщат. Нищо учудващо няма, че се карат. Но Портних е само кмет, освен това е помагал на хората, а Орешарски е премиер и от него се очаква много повече. Така че той не е прав.

21.06 2014 в 01:18

Elena, откога София е цялата държава.. Хайде връщай се на село към родното си място. И без това "софиянците" станахте прекалено много вече.

20.06 2014 в 14:10

По-неадекватен премиер и изобщо правителство България никога не е имала. Дори при Жан Виденов.
-----
Имаше, Бойко Борисов и ГЕРБ се казваха! Първото правителство, което избяга от отговорност малко преди да му свърши мандата!

20.06 2014 в 11:45

Ох само думи, оправдания и обвинения... най-добре спорът да се реши с по едни гумени ботуши за всеки и на терен. Току виж поне това да им се отдава и да не пречат много на професионалистите. Съболезнования за поредните пострадалите от политиканската българска глупост :(

20.06 2014 в 11:41

А кмета какво прави по въпроса?!
Или по-важно е да замаскира собствената си некомпетентност!!!
Във Варна откога вали?! Не се знае за свачището или няма иформация за времето?! Тези кодове, които се обявяват за валежи, се отнасят за някой друг.
То не става само рязане на линтички и крадене!
И какво очаква от София - да му свършат неговата работа?!

20.06 2014 в 11:20

ОРЕШАРСКИ ЗАЩО СИ ТОЛКОВА ГОЛЯМ ЦИНИК И ЛЪЖЕЦ!!!!!?!

20.06 2014 в 11:05

Да не намокриш скъпите обувки? Гледам и отспал си си добре, гнусен си, ако у вас има наводнение няма ли на сеундата да си в къщата си? Заспал ......... Подавай си по-бързо оставката да не те гледаме никога вече.

20.06 2014 в 10:48

По-неадекватен премиер и изобщо правителство България никога не е имала. Дори при Жан Виденов.

20.06 2014 в 10:19

Разследване и съд. Виновниците за незаконното строителство са истинските убийци, а не природата.https://www.youtube.com/watch?v=943KtgumfUk