Кметът на Варна: Опитвах да се свържа с премиера Орешарски, но не успях

OFFNews 20 юни 2014 в 08:48 6036 21

Иван Портних

Снимка Нова телевизия

„Надявам се загиналите да са девет, имаме информация, че жертвите са 11”, каза пред Нова телевизия кметът на Варна Иван Портних. По думите му в целия квартал има екипи на Пожарната и Гражданска защита.

На обвиненията на премиера Пламен Орешарски, че той е действал неадекватно, Портних отговори, че това е „цинизъм”. „Не бих влязъл в коментар, но вчера, когато всички бяхме до ушите в кал и вода, там нямаше държава, нямаше премиер. Направиха щаб към 12 часа през нощта. Единственият, който се появи на терен, е министър Папазов, като той дойде след един часа през нощта”, заяви Портних.

По думите му заедно с хората от общината и Българският червен кръст са вадили хората от домовете им. „Отзоваха се и много граждани”, допълни той.

Портних съобщи, че се е опитвал да се свърже с премиера Пламен Орешарски от 20 часа вечерат вчера, но така и не е успял. „Стотици хора ще потвърдят къде сме били ние – в калта, във водата, при хората”, категоричен беше кметът.

„Няма как да оценим щетите към момента, но те са големи”, заяви кметът на Варна и добави, че очакват помощ от държавата.

Към 7.00 часа тази сутрин официално е потвърдена смъртта на 9 души, от които има две деца. Неофициално се очаква броят на жертвите да нарастне.

Правителството обяви 23 юни за ден на национален траур

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews