Във Варна е обявен неучебен ден, бедствено положение в Добрич

OFFNews 20 юни 2014 в 07:19 9581 0

„Всички, които са засегнати от бедствието в квартал Аспарухово, ще бъдат включени в програмата на общината за обезщетяване. Към момента нашата основна цел е да предотвратим още такива случаи. Това е огромна трагедия за града, впрегнали сме всички сили, за да направим така, че повече щети да няма”, заяви кметът на Варна Иван Портних.

Той разпореди на районния кмет на Аспарухово - Йордан Николов, да организира стриктно обследване на района къща по къща.

Издадена е заповед за неучебен ден на всички учебни и детски заведения в район Аспарухово. Очаква се две водоноски да се позиционират на улица „Розова долина” в помощ на хората.

Спира се движението на леки автомобили към района, ще се движат само колите на градския транспорт, съобщи Купен Пашов, шеф на общинското звено за защита при бедствия и аварии.

Автобусите на градския транспорт се движат, възстановено е и движението на линия №2, а автобус №17 се движи през Боровец. Спряно е движението на тролейбус №88. Спасителните екипи на общинското звено „Гражданска защита” също продължават работа, 7 доброволци от регистрираните са се включили в дейностите през нощта, очаква се днес да се включат още доброволци.

Сметопочистващите фирми са ангажирани с разчистване на улиците в града, има сигнал за пропадане на земна маса на пътя Варна – Каменар.

Над 70 души може да бъдат приютени в СУПЗ „Анастасия Д-р Железкова”, създадена е организация да събиране на помощи в централния офис на БЧК на ул.”Братя Шкорпил” във Варна.

В Добрич е обявено бедствено положение. В града няма ток, а училищата днес няма да отворят врати. Дъждът заваля снощи, а едва тази сутрин е спрял. През ноща са работили 8 багера, 8 камиона, 5 екипа на ВиК и 2 екипа на Енерго Про.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови