Откриха около 50 мъртви бежанци в камион в Австрия

OFFNews Последна промяна на 27 август 2015 в 18:34 2829 11

Снимка Ройтерс

В Австрия полицията откри около 50 мъртви бежанци в паркиран близо до границата с Унгария камион, съобщава Ройтерс. Най-вероятната причина за смъртта им е задушаване.

Полицията е направила ужасяващото откритие в 7,5-тонен камион, спрян на международната автомагистрала А4. Смята се, че камионът е стоял там от сряда. 

Шефът на полицията на провинцията Бургенланд не може да каже точния брой на откритите тела, някои от които са започнали вече да се разлагат.

"Можем да предположим, че са умрели 20 човека. Но също могат да са 40, а и 50" - са били неговите думи по време на пресконференция относно инцидента.

Канцлерът на Германия Ангела Меркел каза, че новината е разтърсила европейските лидери, които обсъждат бежанската криза на среща на върха на балканските държави.

"Разбира се, че всички сме потресени заради ужасяващата новина. Това ни напомня, че трябва бързо да решим проблема с емиграцията" - е нейният коментар.

Междувременно началникът на канцеларията на унгарския премиер Виктор Орбан разкри, че камионът е бил с унгарски регистрационни номера.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29.08 2015 в 18:19

Никои и нищо не заслужава такава съдба!!!!Да почиват в мир бедните душици.Тук не става въпрос за бежанци,имигранти и тем подобни...тук става въпрос за живи хора,за невинни дечица....За онези които знаят да обиждат и злословят,мога да кажа само ,че живота е един кръговрат- не се знае утрешния ден какво ще ни донесе!!!

28.08 2015 в 03:34

Добре, просто не разбирам този християнски (няма да го пиша с главна буква) фетиш против кълненето и псуването. Все едно всички "добри миряни" са в начално училище БАСИ. И къде точно съм желал смърт на когото и да е? Просто казвам - животът е гаден, а на някой места доста повече. Какво можем да правим по въпроса? Доста малко, да не говорим, че някой сами си правят нещата още по-зле, после ЗЛАТА ФАШИСТКА ЕВРОПА трябвала да ги спасява.

Не съществуват нито "връщания" и "карми" във Вселената и всеки, който вярва в това е на нивото на алахуакбаровците, само да вметна и това. Ако някой започне да те псува и да ти се прави на много свят (разбирай интересен) имаш напълно свободното право да му го отвърнеш или не.

Впрочем цялата идея и с прошката и доброто към правещия ти проблеми е поредната простотия от християнството. В Стария завет е даден много по-добър съвет (защото тези книги са си наръчници) - "око за око, зъб за зъб". После защо евреите са се оправили много по-добре от гоите... Израел си е много добра държава и трябва да си е пример за европеиците - силна нация, ограничено приемане на идващи нашественици и химическа кастрация за по-плодовитите етноси. Всичко останало са лаладжийски хипи истории, които просто си просят да бъдат забравени и да изчезнат.

Та да, всички моралисти тука - "ела Вълчо и ма изяж". Пак ще има засегнати. Пак ще са засегнати за нищо, защото са си ревльовци, заклещени в началното училище, които не могат да влязат в истинския свят. Това си е май някакъв доста тежък симптом на много модерни леви либерали, освен на псевдо-религиозните като че ли...

28.08 2015 в 02:09

Да кълнеш е грях,нищо че се правиш на много добър. Недей така, щото се връща клетвата на най-милото ти...

28.08 2015 в 02:07

Ако "добрите, човечните, толерантните, незлобните" са като ани и az, мале мале, Бога да ни е на помощ ( и на имигрантите) на всички с такива "добри" хора. То не бе клетви и обиди. Не знам- все си мислех, че добрите хора са.... добри, а те- кълнат, обиждат, заканват се, пожелават злини и смърт...Боже, прибери си 'добрите" верисии- такива "добряци", не ,мерси.

27.08 2015 в 21:30

Пък на ti пожелавам да го ограбят стадо диви ориенталски люде и после да му изнасилят родата и да го утрепят в канавка да се порадва на cultural diversity малко, че много скучно иначе.

Тая либерастия ще е края на Европа, помнете го! Самият факт, че изобщо съм съгласен с идеята да приемаме бежанци е достатъчен компромис със здравия разум. Ясно е, че от различни цивилизации нищо мирно и хубаво няма да произлезе като се набутат заедно. Просто ние решихме да приемем милостиви закони и етика, защото вече имаме ресурси и способности за повече от миналото. Но неевропейските индивиди показват, че могат много здраво да осират работата и да лочат до безкрай. Това не означава, че няма външни сили, които да причиняват всички тези конфликти, разбира се.

Та, отново, нека приемем колкото бежанци можем, пък като определени световни сили решат да прекратят войните в техните държави - обратно да оправят бъркотията. Тези, които ще си блъскат главите да го правят, не сме им длъжни да ги спасяваме всички!

27.08 2015 в 21:19

Нали Виктор Орбан не ги иска, затова ги е изпратил към Австрия! Той се оказа голям фашист!

27.08 2015 в 21:18

az и SC - пожелавам ви един ден да ви затворят заедно в един бидон и да го заровят този бидон 20м под земята. макар че се чудя как до сега не сте се удушили от собствената си лошотия и злоба.

27.08 2015 в 20:53

Чий са го дирили като са били в този камион? Не могат ли просто да си останат в Унгария и там да ги настанят, както си му е реда? Нито България, нито Унгария или която и да е държава под Женевската конвенция не може да им откаже статут на бежанци и да ги настани...

Аааа, ама те са били ИМИГРАНТИ, които си искат на хубаво в Европата, защото са видели от събратята си, че и така може. Значи може и да са мрели във война досега, ама не щат покрив и безплатна храна, искат си цял модерен апартамент с 1000+ евро на месец у Германия и незнамсикъде.

И тия се разглезиха вечеее, ай сиктир! Поели са си риска, рискът им отвръща!

27.08 2015 в 20:40

Да, Ани, безсъвестен съм и не ме е срам да си го призная. Аз също се уморих да ме затрупват с обяснения как трябва да ценя живота на хора, които сами не си го ценят.
Има емигранти, които с дни стоят на границата, но не си позволяват да нарушат правилата и чакат статут по надлежния ред. Има други, които не желаят да се легитимират, плащат на трафиканти, крият се по камиони и всячески се опитват да надхитрят системата.
Кои от двата типа емигранти има повече съвест, според теб? И кои наистина заслужават помощ и състрадание?
А ти за какво ме мислиш е без значение. Характерът не е сред биологичните белезите, по които се разбира дали едно животно е „хомо сапиенс“ или не.

27.08 2015 в 20:22

Искам да ти кажа
"Проклет да си SC", но не трябва. Ти просто не знаеш какво правиш. Извратено безсъвестно съзнание.
Уморих се от вас. Не сте хора. Във вас няма човешко. Не знам какво си, но не си човек.