Откриха около 50 мъртви бежанци в камион в Австрия

OFFNews 27 август 2015 в 18:34 3880 11

Снимка Ройтерс

В Австрия полицията откри около 50 мъртви бежанци в паркиран близо до границата с Унгария камион, съобщава Ройтерс. Най-вероятната причина за смъртта им е задушаване.

Полицията е направила ужасяващото откритие в 7,5-тонен камион, спрян на международната автомагистрала А4. Смята се, че камионът е стоял там от сряда. 

Шефът на полицията на провинцията Бургенланд не може да каже точния брой на откритите тела, някои от които са започнали вече да се разлагат.

"Можем да предположим, че са умрели 20 човека. Но също могат да са 40, а и 50" - са били неговите думи по време на пресконференция относно инцидента.

Канцлерът на Германия Ангела Меркел каза, че новината е разтърсила европейските лидери, които обсъждат бежанската криза на среща на върха на балканските държави.

"Разбира се, че всички сме потресени заради ужасяващата новина. Това ни напомня, че трябва бързо да решим проблема с емиграцията" - е нейният коментар.

Междувременно началникът на канцеларията на унгарския премиер Виктор Орбан разкри, че камионът е бил с унгарски регистрационни номера.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!