Борисов: Военните са на границата, ако дойдат лошите

OFFNews 27 август 2015 в 14:59 4688 8

204 милиона лева поискаха МВР и Гранична полиция за охраната на границите ни до края на годината. Това каза министър-председателят Бойко Борисов по време на военното учение край Шабла, агенция „Фокус”.

„Това са огромни пари, всеки ден се командироват хора. Нашите граничари изнемогнаха. Затова ние взехме решение, тъй като в тези огромни маси от хора, които преминават границата ни, може да има и такива, които не са добре дошли, малка част от армията да подпомага там, на място граничните полицаи”, заяви Борисов.

По думите му е абсолютна спекулация е, че някой по границите ни би използвал насилие срещу бежанците. „Военните са там, за да внасят респект, за да внасят сигурност на тези хора и, ако дойдат лошите да мога да реагират. Благодаря на колегите, че проявяват такова разбиране. Ние сме една държава Това го решихме съвместно с всички страни. Не може десетки хиляди хора да минават през границата ни и ние да не вземем елементарни превантивни мерки като си ескортираме по-сериозни подразделения там”, посочи Борисов.

„Докато САЩ и Русия не се разберат по основни въпроси тази бежанска вълна ще продължи да залива Европа и Европа да страда. Трябва или да се направи така, че тези хора да си стоят по родните места, или Европа да се готви за огромна хуманитарна криза през зимата”, коментира още той.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Ла фурия излъга и надигра Англия на Саутгейт