Нова версия: Антон Петров е убиецът на малката Алекс

Детето убито заради имотна измама?

OFFNews 20 януари 2015 в 13:09 6200 0

Снимка Булфото

Неочакван обрат по делото за убийството на малката Алекс - майката на обвинената Атанаска Георгиева даде днес показания пред Бургаския окръжен съд и обяви кой е убиецът на 8-годишната Александра от Поморие.

Жената заяви, че дъщеря й се признала пред разследващите за виновна заради тормоз от полицията.

"Антон Петров -Тъпака е убиецът", твърди майката на обвиняемата Атанаска, която шокира с показанията си съдебната зала. Пред съдия Георги Пепеляшев тя извади снимка на млад мъж, на видима възраст - 30-35 години, посочи го за убиец на 8-годишното момиченце. Светла Димитрова обясни, че убиецът отправил „много сериозна заплаха” към една от дъщерите й във Facebook, а чрез приятели открила и негова снимка, която Атанаска разпознала. От прокуратурата обаче работили по тази версия, а проверката показала, че снимката е от фалшив профил във Фейсбук-лице Антон Петров, който да отговаря на това описание, няма.

Пред съда майката на обвинената начерта зловещ сценарий в стил холивудски трилър.

Според нея Антон е убил Алекс заради имотни измами в Свети Влас, в които е замесен баща й Веселин Тодоров-Германеца.По думите й, дъщеря й била болна от грип в дните преди убийството на Алекс. Тя пуснала мъжа в дома си, защото мислела, че са нейни близки. Той влязъл с живото дете, а по-късно се върнал с безжизненото му тяло и заплашил Атанаска да мълчи.

Нервите на майката на убитата Алекс не издържаха в съдебната зала. Тя подложи на кръстосан разпит Светлана Димитрова. Според нея версията е абсурдна. Всички доказателства сочели, че Атанаска е убийцата на 8-годишното момиченце.

Ивелина се запита дали самата Светлана не е замесена в убийството. Заради това я пита подробно къде и с кого е била на 10 и 11 април и има ли ключ за кооперацията, където е открито тялото на Александра.

Светлана твърди, че има алиби. Това били децата на другата й дъщеря Северина - на 6 и 2,5 години. В нощта на изчезването на Алекс тя ги гледала. Оставила ги да спят в леглата си в 20 часа, посочи тя пред съдия Пепеляшев.

По-късно днес ще бъде разпитана Северина Димитрова и вече бившият й съпруг Веселин Тошев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови