Намериха телата на 186 загинали в полет МH17

ОFFNews 19 юли 2014 в 16:29 11952 13

Снимка АП

Намерени са телата на 186 от загиналите при катастрофата на Боинга на малайзийските авиолинии в Източна Украйна. Издирването обхваща площ от 25 квадратни километра, съобщиха от Държавната служба на Украйна по извънредните ситуации.

Издирването на тленни останки продължава. 

До мястото на катастрофата по-рано днес бяха допуснати международни експерти от ОССЕ (Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа). 

Междувременно лидерите на Русия и Германия Владимир Путин и Ангела Меркел се договориха за извършването на щателно разследване на инцидента със сваления самолет на малайзийските авиолинии, в който загинаха общо 298 души.

Двамата лидери са обсъдили в телефонен разговор ситуацията. „Двете страни акцентираха на важността за провеждането на щателно и обективно разследване на всички обстоятелства около катастрофата. Ангела Меркел се е съгласила, че то трябва де си извърши от Международната организация за гражданска авиация (ICAO) с участието на всички заинтересовани страни. Германският канцлер е оценила позитивно готовността на Русия да изпрати свои представители, които да участват в разследването”, се казва в съобщение, разпространено от Кремъл.

Руското министерство на отбраната призова въоръжените сили на Украйна да предоставят на международните експерти документи с отчет на всички ракети „въздух-въздух” и „земя-въздух” от зенитния си комплекс, обяви руският заместник-министър на отбраната Анатолий Антонов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!