На кутия бонбони: Български и гръцки полицаи решиха да патрулират съвместно в Ксанти

OFFNews 06 юни 2018 в 11:40 4066 1

На кутия бонбони: Български и гръцки полицаи решиха да патрулират съвместно в Ксанти

Снимка МВР

Съвместни екипи с български и гръцки полицаи ще патрулират на територията на гръцкия град Ксанти. 

Вчера в Златоград е проведена работна среща между директора на ОДМВР-Смолян ст. комисар Николай Димов и полицейския директор на полицейска дирекция Ксанти Йоанис Караманлис. На нея са присъствали директорът на РДГП – Смолян комисар Стоян Мандажиев, началникът на ГПУ – Златоград гл.инспектор Венимил Жухов и началникът на РУ - Златоград главен инспектор Дичо Беширов.

Целта на срещата бе обсъждане на възможността за предприемане на допълнителни мерки с цел гарантиране на сигурността на българските граждани при пътуванията им до съседна Гърция през летния сезон. Те отбелязаха постигнатите резултати от досега реализираните стъпки на взаимодействие и полезността от действията на смесените екипи на територията на Ксанти през миналата година. Участниците потвърдиха готовност тази полезна практика да продължи и през този летен сезон такива патрули да продължат работа на територията на полицейската дирекция в Ксанти. Бе припомнено, че смесени полицейски екипи са излъчени и на територията на полицейска дирекция Кавала, се посочва в съобщение на МВР.

В хода на срещата бяха обсъдени и въпроси, свързани с мигрантския натиск на територията на Гърция, както и възможности за сътрудничество в тази област.

  Най-важното
  Всички новини
  Най-четени Най-нови
  За писането на коментар е необходима регистрация.
  Моля, регистрирайте се от TУК!
  Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

  15914

  1

  поп Дръвчо

  06.06 2018 в 12:41

  "гарантиране на сигурността на българските граждани" ... кекеке...

  Това преведено на български ще значи когато вулгарос прави зулумос в състояние пиянос на внятен български език да му се обясни защо е прибранос и как ще плати глобос.
   
  X

  Най-влиятелните хора в Европа се събират в София