Мотивите за убийството на Татяна Стоянова вероятно са лични

OFFNews 13 януари 2015 в 14:22 9438 8

Мотивите за убийството на Татяна Стоянова вероятно са лични

Снимка Вестник Виделина/Булфото

Най-общо казано, лични са мотивите за убийството на Татяна Стоянова, началник на кабинета на кмета на Пазарджик Тодор Попов.

Това каза за Радио „Фокус” – Пловдив говорителят на Апелативна прокуратура в Пловдив Николай Божилов.

„Не може да се изхвърли, но и не може да се работи по категорична версия, че убийството е свързано със служебната дейност на младата жена”, каза прокурор Божилов.

По думите му няма данни Татяна да е била заплашвана, но това ще се установява тепърва по делото. Започнали са разпити на свидетели, като до 11.00 часа са били разпитани над 10 души. Всичките те са били в жилищната сграда към момента на убийството и в района на жилищния блок, каза Божилов. Доказано е, че по тялото на убитата има общо шест куршума, по главата и в областта на гърдите ѝ. Това е било установено при вторичния оглед на трупа, при който са описани и фотографирани огнестрелните рани.

При огледа, направен в началото, това не е било установено, тъй като на първи етап не се позволява разсъбличане на трупа, каза прокурор Божилов. Не може да се твърди с категоричност, без заключение на експертизата, че е стреляно отзад, защото ще е неправилно и може да се тълкува по най-различни начини, добави апелативният прокурор.

Тезата че убийството на Стоянова не е свързано с работата ѝ беше изказана и от кмета на Пазарджик Тодор Попов. На брифинг за журналисти и видимо развълнуван, той каза, че Татяна Стоянова била много добре професионално подготвен и отговорен човек.

"Затова искам да избегнем всякакви спекулации относно причините за случилото се и изключвам какъвто да било мотив и причина това да е свързано с нейната работа. С нея съм от 15 години и ще ми липсва много. Нямам версия - аз не съм разследващ, но никой не заслужава такава съдба. Не виждам какво трябва да направи човек толкова, за да го убият с пет куршума като куче. Няма такава причина за мен”, обясни Попов.

Той допълни, че по информация на разследващите Стоянова е била застреляна с пет куршума. На въпрос, възможно ли е работата ѝ в общината да е станала причина за убийството, Тодор Попов коментира, че Татяна Стоянова никога не е била решаващ фактор за каквото и да било в общината, тя просто е координирала дейността между всички звена и е водела комуникацията на общината с медиите. Той поясни, че няма информация тя да е получавала заплахи за живота си. „Тя е един обикновен общински служител с по-важни функции, нищо друго. Не съм бил толкова близък с нея, за да знам подробности от личния й живот и силно се надявам и имам уверението от разследващите, че ще направят всичко възможно да разберат кой й е причинил това и защо. Каквото можем ние, ще съдействаме и аз, и колегите, с които е била по-лично близка. Никой не заслужава такава съдба. Приемам случилото се като това, че с един от близките ми хора, няма да бъдем вече заедно”, каза още Тодор Попов.

Той заяви, че Татяна ще му липсва.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови