Мотивите за убийството на Татяна Стоянова вероятно са лични

OFFNews Последна промяна на 13 януари 2015 в 14:22 8512 8

Мотивите за убийството на Татяна Стоянова вероятно са лични

Снимка Вестник Виделина/Булфото

Най-общо казано, лични са мотивите за убийството на Татяна Стоянова, началник на кабинета на кмета на Пазарджик Тодор Попов.

Това каза за Радио „Фокус” – Пловдив говорителят на Апелативна прокуратура в Пловдив Николай Божилов.

„Не може да се изхвърли, но и не може да се работи по категорична версия, че убийството е свързано със служебната дейност на младата жена”, каза прокурор Божилов.

По думите му няма данни Татяна да е била заплашвана, но това ще се установява тепърва по делото. Започнали са разпити на свидетели, като до 11.00 часа са били разпитани над 10 души. Всичките те са били в жилищната сграда към момента на убийството и в района на жилищния блок, каза Божилов. Доказано е, че по тялото на убитата има общо шест куршума, по главата и в областта на гърдите ѝ. Това е било установено при вторичния оглед на трупа, при който са описани и фотографирани огнестрелните рани.

При огледа, направен в началото, това не е било установено, тъй като на първи етап не се позволява разсъбличане на трупа, каза прокурор Божилов. Не може да се твърди с категоричност, без заключение на експертизата, че е стреляно отзад, защото ще е неправилно и може да се тълкува по най-различни начини, добави апелативният прокурор.

Тезата че убийството на Стоянова не е свързано с работата ѝ беше изказана и от кмета на Пазарджик Тодор Попов. На брифинг за журналисти и видимо развълнуван, той каза, че Татяна Стоянова била много добре професионално подготвен и отговорен човек.

"Затова искам да избегнем всякакви спекулации относно причините за случилото се и изключвам какъвто да било мотив и причина това да е свързано с нейната работа. С нея съм от 15 години и ще ми липсва много. Нямам версия - аз не съм разследващ, но никой не заслужава такава съдба. Не виждам какво трябва да направи човек толкова, за да го убият с пет куршума като куче. Няма такава причина за мен”, обясни Попов.

Той допълни, че по информация на разследващите Стоянова е била застреляна с пет куршума. На въпрос, възможно ли е работата ѝ в общината да е станала причина за убийството, Тодор Попов коментира, че Татяна Стоянова никога не е била решаващ фактор за каквото и да било в общината, тя просто е координирала дейността между всички звена и е водела комуникацията на общината с медиите. Той поясни, че няма информация тя да е получавала заплахи за живота си. „Тя е един обикновен общински служител с по-важни функции, нищо друго. Не съм бил толкова близък с нея, за да знам подробности от личния й живот и силно се надявам и имам уверението от разследващите, че ще направят всичко възможно да разберат кой й е причинил това и защо. Каквото можем ние, ще съдействаме и аз, и колегите, с които е била по-лично близка. Никой не заслужава такава съдба. Приемам случилото се като това, че с един от близките ми хора, няма да бъдем вече заедно”, каза още Тодор Попов.

Той заяви, че Татяна ще му липсва.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.01 2015 в 00:31

ДАЛИ ПЪК НЕ Е БИЛА ЛЮБОВНИЦА НА КМЕТА ?

13.01 2015 в 19:38

Щях много да се учудя, ако не бяха лични мотивите.

13.01 2015 в 17:59

От няколко източника се твърди, че убиецът е стрелял със заглушител. Затова и никой нищо не е чул.

Не знам какви са тия лични мотиви, но заглушител не може да се купи от магазин за оръжие. Или е имала връзка с "много неправилен човек", пазаруващ от "специален" магазин за оръжия или убийството си е поръчково по неясни причини!

Не е случйна тая работа. Хората не ги гърмят в главите по улиците за кеф и за няма нищо!

13.01 2015 в 16:38

Ами твърде вероятно е да са лични причини, а и човека от първия коментар как разбра, че убиеца е професионален. Баси професионлания убиец дето убива с шест куршума, ако беше професионален щеше да стреля най-много два пъти, един в тялото и контролен в главата, това са ШЕСТ куршума.... това показва доста голяма вероятност за силна емоция при убийството, разбира се това са само разсъждния.

13.01 2015 в 16:26

Цацаров и компания ни имат за пълни кретени. Може би бързат преди да почне реформата в съда, да направят каквито могат зулуми. Знам ли?

2 демонстративни убийства псоледните дни все по лични причини. Кръстника на мафията се оказа, че няма какво да му разследват. Шефа на БНБ, бившия шеф на КТБ и т.н. ги заметоха под чергата. Случая Белведере мина с една две рокади за парлама, ама нищо съществено май не стана т.е. и с новите съдии откраднаха инвестициите на французите през съдебно решение.

Кога ще ни узрее акъла да ги изпъдим тия прокурори и съдии? Така не може бе хора. Няма как да се оправим ако нямаме съд. Да помолим братята роми техното мешаре ли да поеме? Какво да правим? Цацаров и целия ВСС явно трябва да си ходят.....аз друг изход не виждам. Освне тхя явно и по места нещата са много ама много зле.

Те тотално имат за дииоти целия народ. Някакъв тотален произвол е в тая съдебна система....тя е станала нещо, като отдел публични връзки на мафията. Мафията прави зулум и прокурорите с помоща на съда баламосват медиите и обществото....

13.01 2015 в 15:18

"Мотивите за убийството на Татяна Стоянова вероятно са лични" - твърди лице с меко казано съмнителна репутация, което трябва да бъде разпитвано, и т. нар. журналисти го извеждат като заглавие. Що така бе, майна?

13.01 2015 в 15:09

Много ценен кадър ще дойде тази дама.... На 33 я пушват, а 15 години работи с кмета.... това прави от 18 годишна възраст....
Язък, такива кадри трябва да се пазят!

13.01 2015 в 15:02

Тия за гламави ли ни вземат... да наемеш професионален убиец, за да убиеш по лични причини някого... например съпругата на кмета заради ревност... все едно слушам обясненията как Сертов по лични причини изчезнал, а после бил прибран от жена си... ей, прокуратурата, Лазаров, че вие самите сте обвързани с десетки причини е ясно, ама стига бели конци!