Няколко версии за убийството на Татяна Стоянова

OFFNews 13 януари 2015 в 07:54 20596 8

Втори оглед ще направи полицията на мястото, на което вчера беше убита Татяна Стоянова - началник на кабинета на кмета на Пазарджик. 33-годишната жена беше убита вечерта с два куршума в главата.

Според разследващите Стоянова е била проследена от убиеца си, който я издебнал в гръб, докато тя отваряла вратата на гаража си. Вероятно пистолетът е бил със заглушител, тъй като съседите към момента твърдят, че не са чули изстрели. Убийството е станало в оживен район на града.

Версиите, по които работят разследващите, са няколко. 

Едната от тях е свързана с работата на Стоянова като началник на кабинета на кмета на Пазарджик. Смята се, че тя е лобирала за икономическа сделка, която обаче по-късно е провалила. Втората спрягана версия е, че става дума за политическо убийство. Не е изключена и версията за личен мотив или любовна афера.

Стоянова не е била омъжена. Разследващите не изключват и версията за това, че нападението над Стоянова е било насочено за сплашване на кмета

От полицията към момента отказват да конкретизират кои са версиите, по които работят, като уточняват, че се работи по „всички възможни версии“.

Образувано е досъдебно производство. За случая е уведомена прокуратурата. Полицията не разполага с информация към Стоянова да са отправяни заплахи за живота. 

Кметът на Пазарджик Тодор Попов коментира вчера, че е потресен от случилото се. Той изключи възможността убийството на Стоянова да е свързано с работата ѝ. Попов обясни, че пред него жената не е споделяла да има отправени заплахи или проблеми в личния си живот.

В момента на нападението над нея, Татяна Стоянова се е прибирала от дома на родителите си, от които носила букет с цветя заради имения ѝ ден. 

Повече подробности около случая се очаква да бъдат оповестени днес от полицията в Пазарджик.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови