Мода в ало-измамите: Пенсионерка, залъгвала набори да мятат пари през балкона

OFFNews 14 септември 2017 в 13:36 2988 0

Мода в ало-измамите: Пенсионерка, залъгвала набори да мятат пари през балкона

71-годишна пенсионерка от Варна е била арестувана по обвинения за телефонни измами. С постановление на Районната прокуратура във Варна тя е задържана за 72 часа.

Разследващите стигнали до Лиляна А., след като на 12 септември успяла да прибере 9225 лв., които пенсионерка ѝ хвърлила от петия етаж. Измамницата била задържана от полицаи в момента на взимане на сумата.  

В хода на разследването било установено, че телефонната измамничка, която действала като муле за някой си Николай Николов, е съпричастна към още 8 телефонни измами, извършени в периода от юни до средата на месец септември тази година.

Районната прокуратура във Варна обединила досъдебните производства по тези случаи на телефонни измами, при които от различни хора – предимно възрастни и пенсионери, били измамени от жената. Изчислено било, че тя успяла да събере близо 24 хил. лв. и около 100 гр. златни накити. 

Измамите били извършвани по различни начини. Някои от измамените трябвало да платят компютри, поръчани от внуците си, други – за евтини климатици. Обвиняемата е действала на територията на Варна.

Днес Районната прокуратура във Варна ще внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 71-годишната телефонна измамничка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!