Жена източи ваучера на телефонни измамници, усетила, че я лъжат

OFFNews 12 септември 2017 в 16:57 21317 4

Снимка sxc.hu

Телефонни измамници удариха на камък при опит да измамят жена от Пазарджик - хитрата дама усетила, че се опитват да я лъжат по телефона и така ги държала на линия 2 часа, докато крадците си изхабят ваучера.

Василка А. се оказва на правилното място в правилното време, тъй като била на гости при 79-годишната си баба, когато стационарният телефон на възрастната жена звъннал, пише "Марица".

Жената признава, че първоначално се е изплашила, но след това решила да действа различно.

"Можех да се обадя в полицията и да съдействам за залавянето на измамниците, но досега не съм чула някой от тези нагли мародери да е осъден ефективно и реших, че не си струва, разказва Василка. Затова и не исках да знаят нищо повече за мен и близките ми - след 24 или 72 часа ще са на свобода и не е ясно какво ще измислят безскрупулните им мозъци", разказва тя. 

След кратък размисъл избрала най-безопасния начин и решила да ги бави и държи на телефона, правейки се на разсеяна и "ударена" за това къде, какво и колко пари да им оставя. Така ги държала на линия два часа, а след това връзката прекъснала и те не звъннали повече. 

Стационарният телефон в дома на бабата бил принудително изтръгнат от буксата още на същия ден, а възрастната жена сега взема уроци как се ползва джиесем.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12415

4

senester

13.09 2017 в 11:50

По GSM ще измами бабата самия мобилен оператор.А иначе,да,похвално.То,процеса е двустранен - и жертвите се учат,не само измамниците

10571

3

Hissarion

13.09 2017 в 09:11

И какво - по "джиесема" никой няма да я измами ли?

12860

1

newfoundland

12.09 2017 в 19:02

Дано всички възрастни станат бдителни като тази жена!