Най-много телефонни измамници има в Плевен, Русе и Велико Търново

Увеличават камерите по пътищата

OFFNews 10 август 2017 в 19:49 6807 3

Снимка БГНЕС

Телефонните измамници очевидно са по-интелигентни от повечето хора, след като успяват редовно да ги убедят да им предават пари. Това обяви вътрешният министър Валентин Радев.

Той посочи, че по повод телефонните измами дори са се шегували, че щом измамниците са толкова добри психолози, че да успяват да лъжат възрастни хора с опит, да ги вземат на работа в МВР.

В областните дирекции в Плевен, Русе и Велико Търново са обособени самостоятелни екипи за борба с телефонните измами, тъй като именно в тези градове има най-много телефонни измамници, стана ясно от думите на Радев. 

По думите му още в началото на годината е сформиран самостоятелен отдел "Измами" към Национална полиция, който се занимава основно с телефонни измами.

Министърът призова за разгласяване на подробностите по тези измами, за да може хората да са запознати с методите, които използват измамниците. 

Радев каза още, че заради случаи като този в Асеновград, където се стигна до напрежение между роми и българи, се обсъжда изграждането на полицейски управления във всички подобни населени места, като щатът вече е готов, но остава да се уточни в кои селища се налага тази мярка.

Вътрешният министър подчерта, че от началото на годината до момента са назначени 778 нови полицаи, като за същия период на миналата година на работа са постъпили 197 нови полицейски служители. 

Радев каза още, че се предвижда да бъдат увеличени камерите по пътищата, а голяма част от сегашните ще бъдат ремонтирани. Важна мярка е и изграждането и внедряването на единен център за борба с нарушенията по пътищата, като вече е обявена обществената поръчка за него.

Министърът отчете, че до момента са усвоени малко над 57 млн. евро от отпуснатите общо 169 млн. евро за охрана на границата. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29585

3

Izalina

11.08 2017 в 07:22

"Телефонните измамници очевидно са по-интелигентни от..." министър Радев. Очевадно дори.

Мисля, че по-неубедителен вътрешен министър не сме имали никога. Цветани беше просто смешен, а тоя е и жалък. Дори Бъчварова поне си наизустяваше репликите и гледаше да звучи компетентно.

17156

1

aviatora

10.08 2017 в 20:28

Ти си най-големия измамник барацар с шефа ти от Банкя! Боко тиквата му викат.
 
X

Подкастът на OFFNews