Крадците с автомати копирали обира в мол от епизод на „Под прикритие“

OFFNews 23 февруари 2016 в 19:03 11808 3

Снимка БГНЕС

Крадците с автомати, които нападнаха и обраха инкасо автомобил в столичен мол вчера, са копирали епизод на втори сезон на "Под прикритие", съобщи БНТ. 

Четирима души, въоръжени с автомати, атакуваха инкасо колата в подземния паркинг на мола, а след това са избягаха. От охранителната фирма на мола ВИП Секюрити потвърдиха, че част от нападателите са стреляли с автомати "Калашников" срещу инкасо автомобила. Други пък са нападнали охранителя в гръб, повалили са го на земята, взели са пратката, качили се в автомобил и потеглили. 

Нападателите все още не са арестувани. 

Случилото се поразително прилича на обир в "Под прикритие". В шести епизод от втория сезон на сериала Иво и Куката организират грабеж на инкасо. Гангстерите нападат охранителите точно преди да потеглят от подземния паркинг на столичен мол. При обира има и престрелка с калашници. 

Според експерти от охранителния бранш ударът е бил планиран поне месец. През това време нападателите са следили кога идва инкасо автомобила, колко време се задържа на паркинга и по кой маршрут се движи, както и къде са разположени камерите в мола.

Така е било изчислено и времето, което имат за обира. Бързата реакция на охранителите обаче е объркала първоначалния сценарий и затова крадците успели да вземат само една от пратките.

Нападателите са имали не повече от минута, за да оберат инкасото. Според експерта по охрана и сигурност Красимир Цветанов е много вероятно крадците да са имали вътрешна информация, да са работили в охранителна фирма.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!