Иван Тодоров признал пред съда: Убих Хюлия, защото ми отказа секс

OFFNews 06 април 2015 в 14:06 13307 16

Снимка Булфото/Любомир Бенковски - Бенджи

Основният заподозрян за убийството на студентката Хюлия Маджар Иван Тодоров се е признал за виновен, съобщава "Дарик". 

Делото за убийството на студентката тръгна днес във Варненския окръжен съд, а заседанието се проведе при закрити врата.

30 години затвор е максималното наказание, което може да получи Тодоров, тъй като делото се гледа по реда на съкратеното съдебно следствие. В такъв случай законът предвижда постановеното наказание да бъде намалено с 1/3. 

От началото на разследването Тодоров отричаше да е извършил убийството, но пред съда днес е признал, че е виновен за престъплението.

24-годишната Хюлия от село Белоградец била убита, защото отказала да прави секс с Тодоров.

В нощта на 1 януари 2014 г. Хюлия и Иван прекарали два часа в колата на подсъдимия. Подсъдимият не е посочил как точно го е обидила Хюлия. Ударил я в лицето, тя излязла от автомобила и започнала да бяга. Иван я догонил и я ударил 6 пъти по главата с гаечен ключ. Именно тези удари причинили смъртта на 24-годишното момиче.

Убиецът и жертвата били приятели от деца, а след това и съученици. Иван е имал приятелка, която била много ревнива заради отношенията между него и Хюлия и дори няколко пъти го е напускала.

Държавното обвинение поиска доживотен затвор, но заради самопризнанието максималната присъда може да бъде 30 години затвор.

Според прокурора Силвиян Иванов посочената от подсъдимия причина за убийството е „меко казано нелепа“.

„Това е тежко, зверско и брутално посегателство, което по никакъв начин не е предизвикано от жертвата. У Иван Тодоров се крие агресия, която може да се прояви в бъдеще и единственото адекватно и справедливо наказание е доживотен затвор“, заяви пред съда прокурорът.

„Лъжа, фалш и пресметливост“ нарече позицията на Иван Тодоров адвокатът на родителите на жертвата Павел Димитров. Назми и Редмие Маджар бяха конституирани като частни обвинители и предявиха граждански искове за по 150 000 лева.

„Подсъдимият месеци наред се опитваше да заблуждава разследващите и с наивните си показания днес се опитва да отърве кожата. Моля, не му вярвайте. Признанието му е фалшиво и с цел да получи по-леко наказание“, обърна се към съдебния състав адвокатът.

Защитникът на Тодоров Димитър Димитров разви тезата, че клиентът му е бил силно афектиран, когато е извършил убийството. Поведението му след престъплението и бягството му в Холандия се дължели на паника и не били белег за хладнокръвие.

„Хюлия е привличала вниманието на мъжете и е оставила у Иван впечатление, че между двамата може да има интимни отношения. Тя е имала разкрепостено поведение и е оставяло у мъжа впечатление, че има шанс. Затова Иван е тръгнал през нощта за селото й, въпреки че е имал сериозна приятелка и е възнамерявал да заживее с нея. Няма друга причина на 1 януари той да зареже всичко и да потегли за Белоградец. Докато са били два часа в колата му, Хюлия е говорила няколко пъти с приятеля си Николай, който е констатирал, че няма поводи за безпокойството. Очевидно между Хюлия и Иван трябва да се е случило нещо сериозно и извънредно. Нейното поведение го е довело до афект и на Иван не трябва да се гледа като на хладнокръвен убиец“, аргументира се адвокат Димитров.

  Най-важното
  Всички новини
  Най-четени Най-нови
  За писането на коментар е необходима регистрация.
  Моля, регистрирайте се от TУК!
  Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

   
  X

  Гюнер Тахир: В дъното на разцеплението на ДПС стоят едни 100 млн. лв., не политика