Два влака на косъм от зловеща катастрофа край гара Церковски

Николаос Цитиридис 17 ноември 2014 в 11:39 7444 5

Два пътнически влака са били на косъм от зловеща катастрофа край гара Церковски, Бургас, научи OFFNews.

Те са били насочени погрешно един срещу друг. За щастие, бързата и адекватна реакция на машинистите е предотвратила челен сблъсък.

Инцидентът е станал вчера привечер. Министърът на транспорта Ивайло Московски потвърди за инцидента в телефонен разговор с репортер на OFFNews. В този момент министърът пътуваше за селото, за да извърши инспекция и да установи и накаже виновните.

Единият влак е пътувал от София за Варна, а другият - от Бургас за Ямбол.

Малко преди 18 ч. на шести коловоз на гара Церковски спрял влакът от София за Варна. В същото време към същия коловоз пътувал влакът Бургас - Ямбол. Машинистът на влака от Бургас за Ямбол е успял да спре на около двеста метра, преди да се сблъска с влака София - Варна.

Министър Московски коментира пред OFFNews, че причината за тази ситуация е била проблем в сигнализацията. Той увери, че виновникът ще бъде наказан. 

През последния месец това е поредният инцидент, свързан с БДЖ, който поставя в опасност живота на пътниците. В края на октомври, например, машинистът на влака Русе - Варна заряза пътниците заради авария и ги остави 20 часа да зъзнат в студа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!