Quantcast

Два влака на косъм от зловеща катастрофа край гара Церковски

Николаос Цитиридис Последна промяна на 17 ноември 2014 в 11:39 6409 5

Два пътнически влака са били на косъм от зловеща катастрофа край гара Церковски, Бургас, научи OFFNews.

Те са били насочени погрешно един срещу друг. За щастие, бързата и адекватна реакция на машинистите е предотвратила челен сблъсък.

Инцидентът е станал вчера привечер. Министърът на транспорта Ивайло Московски потвърди за инцидента в телефонен разговор с репортер на OFFNews. В този момент министърът пътуваше за селото, за да извърши инспекция и да установи и накаже виновните.

Единият влак е пътувал от София за Варна, а другият - от Бургас за Ямбол.

Малко преди 18 ч. на шести коловоз на гара Церковски спрял влакът от София за Варна. В същото време към същия коловоз пътувал влакът Бургас - Ямбол. Машинистът на влака от Бургас за Ямбол е успял да спре на около двеста метра, преди да се сблъска с влака София - Варна.

Министър Московски коментира пред OFFNews, че причината за тази ситуация е била проблем в сигнализацията. Той увери, че виновникът ще бъде наказан. 

През последния месец това е поредният инцидент, свързан с БДЖ, който поставя в опасност живота на пътниците. В края на октомври, например, машинистът на влака Русе - Варна заряза пътниците заради авария и ги остави 20 часа да зъзнат в студа.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.11 2014 в 14:18

И това затрупване на тротоарите със автомобили ми прилича особенно силно на узурпирането на алея първа във морската градина на Варна от частната групировка ТИМ - благодарение на едното подписче' на един самозабравил се областен управител- с единствената цел да затрупат алеята с хотели. Ето затова трябва да се спазват обществените порядки , за да има равновесие, за да има чистота и сигурност!

17.11 2014 в 13:55

Частната собственост е неприкосновена стига да не нарушава обществените порядки! Ако си затрупаме градовете със старо желязо къде ще вървим!?
Във Варна и в момента , когато погледна през прозореца няма свободно място по тротоарите от коли! Не преувеличавам! Никой не се интересува и не глобява за явното нарушение!?
Ако има парко-места нека има и автомобили в аванс! Тези въпроси са уредени много добре във западна Европа! Включително и със ограничения от закона!

17.11 2014 в 12:42

Хубави железници означават скъпи железници. Всеки път като се вдигне цената на билета настават рев и сополи. После гадно било във влаковете.
Увеличаване на данъците на автобусния транспорт като по-голям замърсител, реформа в администрацията на БДЖ, увеличаване на цената на билета и премахване на линии които не се използват.
А това за колко автомобила притежава всеки - ако си плащаш данъците за всички, никой не би трябвало да може да ти е бърка колко коли имаш - частната собственост е неприкосновена.

17.11 2014 в 12:15

Нужна е работа, инженери с мисал...! До кога ще се омаловажава БДЖ!? Ако една държава не може да развие железниците си , какво остава!? Иначе по улиците няма място за пешеходци от стари коли!
Няма места за паркиране , а се разрешава един човек да притежава по два три автомобила!?

17.11 2014 в 12:13

БДЖ е опасно за вашето здраве.