Агенти от ДАНС се включиха в разследването на взрива край Игнатово

OFFNews 23 март 2015 в 12:31 2138 1

Агенти от ДАНС се включиха в разследването на взрива край Игнатово

В базата на ВМЗ от сутринта продължават огледите след избухването на склада със съхраняваните в него неуправляеми ракетни снаряди.

Сапьори вече са мястото на взрива в Иганово. Разследването на експлозията от събота вечерта продължава с участието на екипи на ДАНС, прокуратурата и МВР, съобщава БНР.

С помощта на безпилотен самолет и бронирани джипове в неделя беше установено, че няма тлеещи огнища, и че взривът не е довел до поражения в другите складове.

След сапьорите, които пристигнаха около 11.00 ч., се очаква на мястото да започне работа и екип от експерти, както и да продължат разпитите по случая, по който вече е образувано досъдебно производство.

На мястото на инцидента са окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов и директорът на областната дирекция на МВР Пламен Узунов.

В Иганово обстановката е спокойна, след като уверенията на специалистите повече от денонощие са, че няма никаква опасност от нови взривове. Хората продължават да обсъждат случилото се и възможните причини, които,според главният секретар на МВР Георги Костов, могат да бъдат от „саботаж“ до „престъпна небрежност“, а разследването ще обхване всички.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови