512 шофьори са санкционирани за шофиране с превишена скорост (видео)

OFFNews 12 август 2018 в 12:35 8526 0

512 водачи са санкционирани за шофиране с превишена скорост, трима за употреба на алкохол, двама след употреба на наркотици. Връчени са 31 електронни фиша, съобщава БНТ.

Операцията продължава и днес с акцент към превозните средства, които се връщат от морето към вътрешността на страната.

Продължаваме със същото темпо, в обедните и ранните следобедни часове ще започваме да насищаме инфраструктурата от републиканската пътна мрежа с екипи на "Пътна полиция", защото в следобедните часове ще започне интензивен трафик в посока София и големите градове. Ще бъде използван целият наличен технически и човешки ресурс на пътна полиция, включително и цивилни автомобили, които ще наблюдават движението, хеликоптерът на Гранична полиция също ще продължи участието си в тази специализирана операция, каза инспектор Петър Соколов от ГД "Национална полиция".

От 14:00 до 20:00 часа днес е забранено движението на тежкотоварни автомобили по основните пътни артерии в страната. От "Пътна полиция"предупреждават, че след 20:00 часа има голяма вероятност на места да се образуват големи колони от ТИР-ове.

Продължават засилените проверки по основните пътни направления на страната, съобщиха от МВР. Този път фокусът ще бъде насочен към потока, тръгващ от морските селища и отправящ се към големите градове. Екипите ще следят с цялата налична техника за спазване на скоростните режими, ще има засилени проверки за употреба от водачите на алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и да не се допуска движение на неправоспособни водачи и движение в аварийната лента на магистралите.

„Днес републиканската пътна мрежа ще бъде наситена с екипи от обедните часове, когато се очаква засилен трафик от морето в посока София и големите градове. До момента, основните нарушения, които се установяват са за скорост", заяви Петър Соколов, цитиран от МВР.

В операцията днес, освен служители на Пътна полиция, ще се включат и техни колеги от Криминална полиция и от секторите за контрол на общоопасните средства. Предвидено е по пътищата да има и цивилни патрули. Контрол ще се осъществява и от въздуха с хеликоптера на ГДГП.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови