Доли Партън и Кени Роджърс обявиха последния си дует на сцена

OFFNews 23 юли 2017 в 17:56 8459 0

Доли Партън и Кени Роджърс обявиха последния си дует на сцена

Кънтри легендите Доли Партън и Кени Роджърс обявиха последното си дуетно участие на сцена. Новината анонсира пред авторитетното списание за музика Rolling Stone 79-годишният Роджърс, който преди няколко месеца официално стартира прощалното си турне. 

Дуетът Партън-Роджърс ще се появи на шоу в Нашвил - "меката на кънтри музиката", през октомври. 

През последните 27 години двамата са излизали на сцена само два пъти, като последният път е преди 12 години. Двамата имат няколко съвместни хита, но безпорен е Islands in the Stream.

Песента е написана от британците Бий Джийс и носи заглавието на роман от Ърнест Хемингуей. Първоначално тя е била в R&B вариант и е написана за соул изпълнителя Марвин Гей, но по-късно е аранжирана за албум на Кени Роджърс.

За първи път песента е пусната официално през август 1983 година като първи сингъл от албума на Роджърс Eyes That See in the Dark.

Партън и Роджърс имат още два съвместни хита - "Love is Strange" и "You Can't Make Old Friends."

Кени Роджърс коментира слизането си от сцената така: "На сцената съм през последните 60 години. Но движенията ми вече са доста неадекватни на моменти, а не искам да излизам на сцената и да трябва да се извинявам за това. Имах прекрасен живот, не мога да се оплача, но е време да се "откача", каза кънтри легендата. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови