Косата ни също се нуждае от защита срещу слънцето

OFFNews 03 юли 2017 в 12:00 55781 0

Снимка Pixabay

Ако планирате щуро лято, което да прекарате из планините или на море, радвайки се на слънцето, първо трябва да прочетете това. Косата, както кожата, има нужда от слънцезащитен фактор. 

„Косата може да се сравни с красиво парче плод, което има външна „кожа”, подобна на кожицата на косъма, която да го предпази. След като тя се повреди, вътрешността губи отличните си качества. Цветът, здравината и влагата се съсипват много по-бързо, тъй като нямат никаква защита”, казва Кейт Рийд, редактор и дизайнер на COLOR.ME от Кевин Мърфи.

Ако не предпазите косата си, слънцето всъщност може да промени нейния цвят и да изсуши косъма. 

На брюнетките слънцето може да внесе нежелан мек тон на косата. При блондинките слънцето може да накара цвета да избледнее по-бързо и да изсуши косъма.

Тези, които не са боядисвали косата си, също не са извън „опасност”. Естественият цвят се променя от слънцето, хлорът и солта повреждат повърхността на косъма, от което косата ще остане без блясък. 

За да предпазите косата си от нежелано увреждане, намерете слънцезащитен „крем” за коса, който ще предпази здравината и цвета ѝ, съветват специалистите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков