Предпразнично: Путин отмени годишния технически преглед на личните МПС

OFFNews 31 декември 2021 в 09:07 4687 1

Снимка Pixabay

Руският президент Владимир Путин подписа закон за отмяна на задължителния годишен технически преглед на личните превозни средства, съобщи БНТ.

Текстът беше приет от двете камари на парламента на 22 и 24 декември и засяга около 50 милиона автомобили и мотоциклети в Руската федерация.

Техническият преглед остава задължителен за таксита и други видове транспорт за хора, както и за лични превозни средства, които се използват за служебни цели. На преглед подлежат и автомобили и мотоциклети по-стари от четири години в случай на продажба и регистрация, както и при осъществяване на конструктивни промени.

Контролните органи могат да изпратят превозното средство на преглед само при очевидна техническа неизправност, която създава риск за автомобилното движение. В правилника се запазва точката, която задължава собствениците да следят за техническото състояние на собственото си превозно средство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1580

1

Bace7

01.01 2022 в 17:45

Руснаците с всичките им недостатъци успяха да въведат електронно правителство с много бързи темпове, и то работи добре. Банките им са доста напред с дигитални услуги, които нашите архаици не са и чували още, същото е и при мобилните оператори. Оправиха и работата на пощите, доставя се евтино и бързо. Натиснаха и жп транспорта, стоките от Китай пристигат за нула време.