CNN: САЩ обмислят изпращането на до 1000 военни в България

OFFNews 26 януари 2022 в 20:50 3476 6

САЩ и съюзниците им обмислят разполагането на военни части в източноевропейските страни членки на НАТО като превантивна мярка от евентуално нахлуване на Русия в Украйна. Това съобщава CNN, като се позовава на служители на американската администрация.

Сред страните, за които се обмисля разполагането на военни части, са Румъния, България и Унгария - приблизително около 1000 души за всяка държава. Разпределението ще бъде подобно на военните части, разположени в момента в балтийските държави и Полша.

САЩ и Великобритания са сред тези, които обмислят нови разполагания на военни части, но не всички 30 страни членки на НАТО са съгласни с тях, твърди европейски дипломат.

"Съюзниците от НАТО не са единодушни относно сериозността на заплахата, а Германия например отказа да продаде ново оръжие на Украйна. Ето защо САЩ водят дискусии за изпращане на допълнителни сили на двустранна основа или, както го описа един служител, като "коалиция на желаещите", пише още CNN. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

7

dolivo

27.01 2022 в 19:05

всинце 1000 ке са черни и страшни!

Banksy да се подготви

А до мразещия империализма - всичко е построено от империи, няма по добро. Нихилизма е ад, защото отрича всичко, без да предложи работещ вариант

Американския модел е по читав, няма модел по добър до сега. Факт. Романтиките социалистически фалираха

Конструктивния ход за нас е точно този който се случва

А Русия е фалирала отмираща форма на управление чрез централен феодализъм и алкохол.

2210

4

fishcake1

26.01 2022 в 23:14

Веднага са докладвали за плана да се сменят американските военни с френски - и сега показват кой е шеф.

3767

3

Име на профила

26.01 2022 в 23:06

Аз ще съм мразен и от двете страни, като заявя - против руския империализъм съм, и против западния империализъм, еднакво.

С други думи - докато Володя и НАТО дръкнат мечове във щитове - знаеш, че ще бъде сгазен нормалния украински човек, подобен на съседката ти, баба ти, вуйчо ти и прочее.

И че те за разлика от лиготията тук едва ли ще решат да споделят в Офнюз или други медии. Нещо повече, няма да имат къде.

1600

2

HolyDiver

26.01 2022 в 21:39

zuljin - ти ли ще ги оплашиш бе интернет боецо. Ще насереш гащите в момента в който ти метнат пиратка дори ама в интернет си недосегаемия
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews