Цветанов: Комфортно ни е без БСП в парламента, но политика не се прави на инат

OFFNews 22 февруари 2019 в 22:24 2169 1

Снимка gerb.bg

От егоистична гледна точка тази седмица - без БСП в парламента, за нас беше доста комфортна. Но да говорим сериозно: опозицията трябва да отстоява парламентаризма. Те правят трети опит за излизане от НС, но не излизат, а просто не работят, заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов пред БНТ.

В България действа пропорционална избирателна система. За първи път преференциите се въвеждат от БСП през 2007 г. - с 15% праг. ГЕРБ направи прагът 7%, за да има възможност за реално пренареждане на листите, обясни Цветанов.

Той подчерта, че в 10 страни членки на ЕС няма преференции, а в други 5 те важат за националните избори.

Нека да спрем всякакви спекулации, че сме отнели избирателни права. На никого не сме нарушили конституционното право да избира. Да, действително променихме позицията си, но не смятам, че това трябва да е укоримо. Ревизирахме позицията си за гласуването на второ четене. В политиката не може да правиш законодателство на инат. Това е позицията на БСП и те го доказаха с решението си да излязат от Народното събрание, каза още Цветанов. 

На въпрос дали наистина съдбата на правителството зависи от ДПС, той отговори, че тя зависи от всички парламентарни групи. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6774

1

ЛАФЪРДИЕВ

22.02 2019 в 22:56

18 ЮНИ 2013 – 16 ЮЛИ 2014 – та…

ЗА ЕДНА ГОДИНА ЗА ПП ГЕРБ ДА Е ИЗВЪН ПАРЛАМЕНТА…. МОЖЕ!!!!
Да си прави политиката на инат.. Под магнолията..

За другите НЕ МОЖЕ!!!!!
 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков