Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Нинова: Кога БСП ще се върне в парламента? Зависи от ГЕРБ - кога ще върне върховенството на закона

OFFNews 22 февруари 2019 в 21:22 1983 0

БСП напусна парламента по три причини - защото управляващото мнозинство грубо наруши законите на България - например за машинното гласуване, за смяна на ЦИК, отне права на граждани - на съдебен контрол, на преференции, и трето - това стана не с диалог, а в див пазарлък по парламентарните стаи посред нощ. 

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по БНТ. Кога социалистическата партия ще се върне в Народното събрание зависи от ГЕРБ - дали ще възстановят върховенството на закона и правата на хората, дали ще се промени политиката "ти на мене, аз на тебе", обясни Нинова. 

Тя допълни, че досегашните напускания на БСП на парламента са били по конкретни причини, които са били удовлетворени. Първо - отстраняването на председателя на НС Димитър Главчев от поста шеф на Народното събрание, втори път - заради смяната на Валери Симеонов като вицепремиер след скандала с майките на деца с увреждания, припомни Нинова. 

Тя коментира противоречията между БСП и ПЕС: Да, ние сме против Истанбулската конвенция и няма да отстъпим, каквото и да реши ПЕС или Сергей Станишев. Може да е противоречие с ПЕС, но няма да променим позицията си.

11 орагнизации вече са обявили съгласие с БСП, стана ясно още от думите на лидера на БСП. Другата седмица ще имаме среща с европейските посланици, обяви тя. 

Нашият подход не е нито силов, нито силен - той е принципен, категорична бе тя. Предсрочните избори не могат да бъдат цел, те са средство за промяна на системата, за подобряване живота на хората, обясни Корнелия Нинова. 

Диагнозата на ДПС за страната е вярна, лечението, което предлагат, според нас - не. Те предлагат програмен кабинет от всички партии. Всички партии във властта, за да са добре, хората - отвън, те остават опозиция. Това за нас е абсолютно неприемливо, категорична бе Корнелия Нинова.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews