Проектната култура ще разчита на игровия модел при изграждането на лидери

Очаква се в световен мащаб до 2021 г. приходите от обучение чрез игра да достигнат 7,3 милиарда долара

OFFNews 04 октомври 2018 в 14:44 1557 0

„Управлението на проекти ще бъде все по-стратегическо за бизнеса, публичната администрация и доброволчеството. Това поставя съответните предизвикателства пред проектните мениджъри. Бъдещият фокус при управлението на проекти ще акцентира върху лидерството, компетенциите и фирмената култура на проектния модел.“, заяви експредседателят на Международната асоциация по управление на проекти (IPMA) Рейнхард Вагнер броени дни преди откриването на тематична конференция в София.

По време на 2018 IPMA Conference: „Бъдещето на управлението на проекти – проектно лидерство, компетенции и култура. IPMA Agile сертификационен модел“ ще бъде представен българския превод на „Изисквания за индивидуална компетентност за управление на проекти“ ICB 4.0.

Новите изисквания в света на управлението на проекти ще бъдат коментирани от едни от най-емблематичните лица на индустрията – Рейнхард Вагнер, експредседател на Международната асоциация по управление на проекти, Йооп Схефер, вицепрезидент "Сертифициране" IPMA International и Владимир Иванов, създател на първия тренировъчен симулатор за подготовка на експерти по управление на проекти.

Играта „Морски вълк“ е изцяло базирана на ICB 4.0. Очаква се в световен мащаб до 2021 г. приходите от обучение чрез игра да достигнат 7,3 милиарда долара.

„Бизнес игрите не само стават изключително популярни, но и ученето чрез практика е новият стандарт в образованието. Когато хората играят игри, те са открити, непосредствени, креативни и емпатични. По тези причини ефективното учене трябва да включва всичките пет сетива“, коментира Владимир Иванов.

Следете последните новини за 2018 IPMA Conference - „Бъдещето на управлението на проекти – проектно лидерство, компетенции и култура. IPMA Agile сертификационен модел“ на официалния сайт на събитието.

На снимката от ляво надясно: Рейнхард Вагнер - експредседател на Международната асоциация по управление на проекти (IPMA); Йооп Схефер - вицепрезидент "Сертифициране" IPMA International; Владимир Иванов, създател на симулационната игра „Морски вълк“

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков