Общината спусна бариери пред колите в Борисовата градина

OFFNews 17 март 2018 в 08:55 8976 6

Бариери спират от днес колите в Борисовата градина. В парка ще могат да влизат само автомобили на полицията, пожарната и Бърза помощ. 

По алеите ще се допускат за кратковременен престой автомобили с пропуск, издаден от Дирекция „Зелена система“ на Столична община, с цел обслужване на обекти и извършване на поддръжката на парка, съобщи Столична община.

Поставените бариери са на входовете откъм ул. „Незабравка“ (до зала „София“) и откъм бул. „Драган Цанков“ (до „Спортна София“). Съгласно Наредбата за изграждане, поддържане и опазване на зелената система на Столична община, в обществените зелени площи се забранява преминаването и паркирането на МПС, с изключение на такива със специален режим. 

В събота и неделя ще се разрешава паркиране по бул.“Драган Цанков“ в крайна дясна лента в участъка от парк-хотел „Москва“ до кръговото кръстовище на телевизионна кула.

От 8 до 20 часа днес и утре се разрешават престоят и паркирането на бул. „Драган Цанков” между ул. „Акад. Методи Попов” и бул. „Пейо К. Яворов”, посока център, извън зоните за престрояване и спирките на масов градски транспорт, уточняват от общината. 

Всяка вечер забраненият за автомобили парк миналото лято се пълнеше с коли, преминаваха и много таксита. Най-достъпното място за влизане в Борисовата бе откъм бул. "Драган Цанков". Знакът, че влизането е забранено, не спираше шофьорите след 19 часа. 

След репортажа на OFFNews от юли "Привечер: В Борисовата градина колите са повече, отколкото по Цариградско", колите изчезнаха, защото се появиха патрулки на МВР. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

6

Стефан

18.03 2018 в 05:21

Посерковци хипстерски.

23293

5

Стефан

17.03 2018 в 22:33

Аз например, не знам къде другаде да отида, за да подаря някои оправени ски, или колело, на някое бедно дете. А там има такива.
И никой никога не ме е гледал накриво, че му разтурям бизнеса. Обратното - случвало се е да дойдат други хора, и също да подарят нещо.
Да, не ходя там, просто живея наблизо, и инцидентно занасям нещо точно за подарък.

23293

4

Стефан

17.03 2018 в 21:19

И къде да паркират, и как да си донесат стоката? И с какво пречат там? Или асфалтовата пустиня е красива гледка?

23293

2

Стефан

17.03 2018 в 18:13

И с какво ти пречи пазара за стари ски и колела?