Седмица след статията в OFFNews: В Борисовата градина няма нито една кола

Владимир Йончев 28 юли 2017 в 16:00 7471 8

Снимка Владимир Йончев

В Борисовата градина вече няма паркирали автомобили

С огромно удоволствие пишем тази статия: не само защото е добра новина на фона на обичайните, а и защото е пример за адекватна реакция на институциите - в случая Столичната община и КАТ, каквато се надяваме да виждаме все по-често занапред.

Преди седмица публикувахме репортаж (Привечер: В Борисовата градина колите са повече, отколкото по Цариградско), в който показахме как десетки коли минават или са паркирали по алеите на парка. Кадрите бяха заснети около 20 часа миналия четвъртък, 20 юли.

Точно седмица по-късно, в същия ден и същия час, отидохме да проверим дали има някаква промяна. Промяна е меко казано. В парка няма нито една кола. На входа при Капитолия има патрулка. Втора патрулка стои на алеята между Колодрума и Маймунарника.

Днес сутринта наш екип отново провери ситуацията и отново в Борисовата градина нямаше нито една кола, дори и от тези, които имат пропуск.

Борисовата градина беше превърна в паркинг заради нормативно несъвършенство, според което не беше напълно ясно кой отговаря за проблема след изтичане на работното време. Тълкуванието на КАТ беше, че отговаря само за спазването на знака откъм бул. "Драган Цанков", а вътре в парка трябва да глобява столичния инспекторат и Центъра за градска мобилност, които обаче не работят вечер.

След публикуването на репортажа ни се оказа, че нещата може да се оправят и по настоящата нормативна уредба, стига да има добро желание на институциите, за което ги поздравяваме.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови