Не пътувайте, ако не се налага, съветва АПИ

OFFNews 25 февруари 2018 в 13:35 5966 4

Не пътувайте, ако не се налага, съветва АПИ

Над 600 машини почистват републиканските пътища в районите със снеговалеж. Обработката на настилките продължава, за да се осигури безопасността на пътуването при зимни условия, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

През нощта срещу понеделник се очаква рязко влошаване на времето, усилване на валежите и понижение на температурите от силния североизточен вятър.

Възможни са виелици и снегонавявания. Прогнозата на метеоролозите е за силен снеговалеж в Западна и Северна България, както и в Рило-Пиринската област.

При рязко влошаване на времето ще бъде ограничавано движението на тежкотоварните превозни средства, а там където се налага заради силния вятър и снегонавяванията трафикът ще се спира изцяло до подобряване на метеорологичните условия. 

От пътната агенция призовават шофьорите да отложат тръгването си в следващите 24 часа, ако то не е спешно.

Ако все пак ви се наложи да пътувате, необходимо е автомобилите да са със заредени резервоари, течност за чистачки, подходящи гуми, да имат на разположение вериги, които да използват, ако е нужно, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на „Пътна полиция“, припомнят от АПИ.

Блокирането на движението от автомобили, които не са с подходящи гуми затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11024

3

Комита

25.02 2018 в 20:29

Или си вършете си работата, или си е*eте майката проста, крадлива, съветваме ги ние...

21061

2

рамбо

25.02 2018 в 18:01

Колко удобно, не пътувайте , не излизайте от къщи до май месец, за да могат от АПИ да си пият кафето на спокойствие. Вече и при прогноза за сняг от 1-5см като днешната го правят. Най-добре като мечките да спим зимен сън според някои хора