Конгресът на БФС стартира с освирквания срещу президента Борислав Михайлов

OFFNews 12 октомври 2021 в 11:08 5466 1

Борислав Михайлов

Снимка БТА/Асен Тонев

Борислав Михайлов

Около 100 фена се събраха пред НДК със скандирания срещу настоящия президент на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Михайлов. Той е един от шестимата кандидати за поста, като се очаква битката да е основно между него и Димитър Бербатов.

Пред централния вход феновете бяха заели дясната страна, а в четири коридора влизаха делегатите от четирите зони. "Вън Перуката" и "Митко Бербатов" беше рефренът на групата привърженици, които бяха основно от София.

Делегатът на Балкан (село Варвара) Георги Градев не беше допуснат в залата, тъй като имало прокурорска проверка. Още 10 клуба от регион Благоевград са спрени със същия мотив. БФС се съмнява в избора на въпросните делегати. Специално Балкан Варвара два пъти са потвърдили, че Градев е легитимно избран, но БФС не се е съобразил с гаранциите.

Точно преди началото на конгреса пък се оказа, че делегат от Балкан (Белоградчик) не може да влезе поради смяна на делегатите в последния момент. Избраният от клуба човек се разболял преди два дни и се наложила смяна. Новият им представител обаче няма делегатска поименна карта.

Извънредният конгрес започна с проверка на кворума, както и подготовка за избор на работните комисии. Иначе конгресът започна в пълно медийно затъмнение. Няма достъп на журналистите до Зала 1, всички са поставени в медиен център, в който обаче на двата монитора няма звук. Димитър Бербатов обаче пусна живо предаване в профила си във фейсбук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6145

1

kokoten

12.10 2021 в 12:22

Олезеният некадърник пак ще бъде избран и това ще е края на футбола в България....останаха само тъпи мутри(В,Стефанофф) и охилени некадърни чалгари....
 
X

Да помогнем на украинските деца!