Борислав Михайлов беше преизбран за президент на БФС

OFFNews 12 октомври 2021 в 16:50 8127 1

Снимка Фейсбук на Станимир Бакалов

Борислав Михайлов беше преизбран за президент на Българския футболен съюз. Той спечели доверието на по-голямата част от гласувалите делегати на Извънредния конгрес, проведен в НДК, като получи 241 гласа (от комисията обявиха 480 от бюлетините за действителни, като 241 гласа е минималният брой за избор на първи тур.).

Основният му конкурент Димитър Бербатов получи 230 гласа. Останалите двама кандидати за поста получиха минимална и никаква подкрепа - Христо Порточанов е с 8, а Ивайло Дражев с 0.

От Зона София са гласували 153 клуба, от Варна - 106, от Пловдив - 128 и от Велико Търново - 93. 

"Благодаря за доверието. Ще работя с цялото си сърце за промяната в българския футбол", коментира Борислав Михайлов, който управлява БФС от 2005 година. Димитър Бербатов намекна за нарушение в процедурата на броенето, но беше овикан и освиркан от част от делегатите, които подкрепят Михайлов.

"Изненадан съм от резултата. Очаквах много повече гласове за мен. Има спор дали Боби печели или трябва да има балотаж. Но обявиха, че Борислав Михайлов печели на първи тур. Трима от делегатите въобще не са гласували", коментира от своя страна Порточанов.

Двама от общо шестимата кандидати за президент на Българския футболен съюз пък си направиха отвод още в края на изказванията преди началото на гласуването.

Това бяха Христо Христов - президент на ФК Марица Пловдив, и мениджърът Георги Захариев, издигнат от ФК Пирдоп.

Делегатите гласуваха в осем секции от по 60 души. Преди това, по искане на Димитър Бербатов, се разгледа предложение във всяка от осемте секции да има наблюдатели на всеки от кандидат-президентите. Това не е включено в правилника на Българския футболен съюз и предизвика много емоции и напрежение в залата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6145

1

kokoten

12.10 2021 в 17:21

Със стари кур*и нов бардак не става...съвсем ще го затрием футбола....този некадърен наглец ще ни държи още дълго време на дъното....
 
X

Да помогнем на украинските деца!