Възможен мач между Пулев и Джошуа още през септември

OFFNews 23 януари 2019 в 15:32 2271 1

Според worldboxingnews.net има вероятност Кубрат Пулев да се изправи срещу световния шампион Антъни Джошуа през септември тази година. Джошуа, който е носител на коланите на Световната боксова огранизация (WBO), Световната боксова асоциация (WBA) и Международната боксова федерация (IBF) е длъжен да прави три задължителни защити. Пулев е задължителен претендент за на IBF.

Очаква се първо британецът да се боксира срещу сънародника си Дилиан Уайт за титлата в WBО през април, а през септември ще защитава колана си от IBF срещу Пулев. Чак през пролетта на 2020 година ще излезе на ринга срещу претендент от листата на WBA.

Феновете на бокса жадуват за мач между Джошуа и световния шампион на Световния боксов съвет (WBC) Дионтей Уайлдър (САЩ) или Тайсън Фюри (Великобритания), в който да бъдат заложени всички световни титли. Такъв може да се състои най-рано през есента на 2020 година, тъй като Уайлдър и Фюри планират нов мач помежду си през пролетта на тази година, след като двамата завършиха наравно в Лос Анджелис 1 декември, а по всяка вероятност след това ще има нов реванш в края на 2019 година, информира БТА.

Следващият съперник на "Кобрата" се очаква да е Робърт Хелениус. Евентуална битка между двамата ще се състои на 20 април в САЩ. Новата промоутърска компания "Топ Ранк" и представителите на Хелениус обаче все още не са постигнали договорка за двубоя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови