Една трета от приетите в болница с COVID-19 в Бургас са туристи

OFFNews 24 август 2021 в 10:54 1944 1

Една трета от хоспитализираните в Бургас са или чужденци, или хора с адресна регистрация извън регион Бургас. Това каза по БНТ директорът на местната РЗИ д-р Георги Паздеров. Той уточни, че населението в областта е три пъти повече заради туристическия сезон.

Бургаска област вече е в червената зона по разпространение на COVID-19. Днес се свиква противоепидемичния щаб, на който ще се обсъжда дали ще се затягат мерките.

Новозаразените в областта за последното денонощие са 63-ма души, общо 4400 са активните случаи, а в болници са 141 души, посочи д-р Паздеров. По негова заповед леглата за лечение на COVID са увеличени на 250. 10 лечебни заведения са разкрили легла за лечение на коронавирус.

Шефът на РЗИ Бургас отбеляза, че всеки ден над 10 хиляди души пресичат границата на Малко Търново, летище Бургас и пристанище Бургас. Поне 300 от тях пристигат от червени зони и са карантинирани.

Проф. д-р Христо Бозов, управител на КОЦ-Бургас заяви, че в болницата са разкрити 16 легла, като до момента са запълнени 15. Има готовност за разкриване на още легла.

Проф. Бозов каза още, че болните са неваксинирани, а лекарите и медицинският персонал вече са на предела на възможностите си. Той призова всички, които не са имунизирани, да го направят.

Доц. Ангел Кунчев ще посети областта днес. На място ще бъде обсъдена създадената организация за ограничаване разпространението на коронавирусната инфекция, като по препоръка на главния държавен здравен инспектор могат да бъдат налагани и допълнителни противоепидемични мерки на регионално ниво.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови