Столичната община ще обжалва спряната от съда промяна на движението около Патриарха, съобщи Терзиев

OFFNews 17 май 2024 в 19:29 2783 6

Васил Терзиев

Снимка БГНЕС

Васил Терзиев

Столичната община ще обжалва решението на Административния съд София-град относно въвеждането на новата организация на движението по бул. „Витоша”, бул. „Патриарх Евтимий” и ул. „Проф. Фритьоф Нансен”, съобщи във Фейсбук кметът на София Васил Терзиев.

АССГ се произнесе за въвеждането на новата организация на движението около НДК, стана известно вчера от съобщение на сайта на съда. По искане на Сдружение с нестопанска цел в обществена полза "Европейски център за транспортни политики" срещу "неоснователните действия на СО" съдът постановява да бъдат безусловно прекратени действията, извършвани от длъжностни лица от Столична община, разпоредени от заместник-кмета по транспорт Илиян Павлов във връзка с въвеждане на нова постоянна организация на движението в София по бул. „Витоша”, бул. „Патриарх Евтимий” и ул. „Проф. Фритьоф Нансен” чрез разчертаване на нова пътна маркировка, поставяне на пътни знаци, преградителни съоръжения и други.

Съдът е приел, че действията не се основават на административен акт или закон, и в хипотезата на чл. 250, ал.1 от Административнопроцесуалния кодекс следва да бъдат преустановени незабавно. Разпореждането може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд в тридневен срок.

"Столична община ще обжалва решението на АССГ. Оставам оптимист, че ВАС ще се произнесе също толкова бързо, колкото първата инстанция. Това ще бъде в интерес на жителите на града и ефективната работа на общината. Ще се съобразим с решението на съда. Дотогава, призиви на политически опоненти за оставки на членове на екипа ми, разглеждам като част от предизборна кампания, в която се надявах да чуя силна визия за развитие на България и как страната ще се превърне във водещ фактор в ЕС. Това заслужава всеки гласоподавател" - написа в петък вечерта във Фейсбук кметът на София Васил Терзиев.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    1000

    6

    Poshi

    18.05 2024 в 08:26

    До 4I4ATA: Това е така , но не се прави там и не по този начин. Това са възлови булеварди, които ти стесняваш и предизвикваш трафик. Представи си , че си блокирал шофьор на камион или бус , който не се вози за да отиде на работа , а извършва транспортни услуги и превозва да речем строителни материали. Той няма как да се качи на колело или трутинетка и да ги достави с нея. Същото важи и ако е шофьор на автобус. Хората са си платили за билет. Хайде сега да вземат трутинетка.

    -295

    5

    Балканец

    18.05 2024 в 06:37

    Окей, ще стане почти 1 година, откакто си избрахте това дс внуче.

    Някой може ли да ми обясни каква работа е свършил той и неговите покемони в сос за този период? Благодаря!

    -7495

    4

    Люгер Химарс

    17.05 2024 в 23:19

    няма по-тоталитарна напаст от дс-ппдб и техните другарчета, возени от нсо.

    1005

    3

    craghack

    17.05 2024 в 20:52

    Е то се искат топки да си признаеш, че си сгрешил и да си поправиш бакиите. Интересно колко и какво ще бутнат на съдиите във ВАС, та да отсъдят в тяхна полза?

    800

    2

    4I4ATA

    17.05 2024 в 20:30

    Едно нещо хубаво да се направи в тоя град и веднага се намират селяндури да си искат кочинката...

    1000

    1

    PaulPierce

    17.05 2024 в 19:54

    Същият поръчков съд, който се опита да спре събарянето на Моча...
     
    X

    Най-влиятелните хора в Европа се събират в София